Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

Na Saboru psihologa je u petak 3.6.2011. u Kongresnoj sali održan plenarni okrugli sto pod nazivom STANDARDI I PROCEDURE UPOTREBE PSIHOLOŠKIH MERNIH INSTRUMENATA.
UČESTVOVALI SU:
Nataša Barišić-Ciganović, Aleksandar Baucal, Jovan Mirić, Radmila Korica-Tošović, Branislav Strahinić, Vesna Gavrilov-Jerković i Vladimir Hedrih. Tom prilikom razmatran je i nacrt Pravilnika.

Preporučujemo da se detaljnije upoznate sa odeljkom iz knjige PSIHOMETRIJA (izdavača Centra za primenjenu psihologiju, 2009.) pod nazivom MORALNA PITANJA PSIHOLOŠKOG TESTIRANJA čije je objavljivanje na internet stranici DPS-a odobreno od strane autora prof. dr Stanislava Fajlgelja. Tekst pruža odlično polazište i okvire za bavljenje temom o upotrebi psiholoških mernih instrumenata i psihološkim testiranjem uopšte.

Svoje sugestije u vezi sa nacrtom Pravilnika možete posalti Komisiji do kraja juna putem mejla dpscpp@sezampro.rs.

Podsećamo da je KOMISIJA ZA PRIMENU PSIHOLOŠKIH MERNIH INSTRUMENATA, fomirana od strane Izvršnog odbor Društva psihologa Srbije i tou sastavu Radmila Korica Tošović predsednik, Ivana Leposavić, Nataša Barišić Ciganović i Branislav Strahinić napravila predlog Pravilnika o standardima i procedurama upotrebe psiholoških mernih instrumenata.

Na Skupštini DPS održanoj marta meseca 2011. godine, prezentovana je prva verzija Pravilnika, koja nije odmah i usvojena zbog određenog broja kritika i sugestija. Odlučeno je da se pokrene javna rasprava u okviru koje će se svim kolegama pružiti prilika da uzmu aktivno učešće u izradi ovog važnog dokumenta. U pristiglim predlozima Komisija je pronašla veliki broj konstruktivnih i korisnih zapažanja, uz pomoć kojih je potom uobličena i nova verzija Pravilnika, koju možete pogledati na našoj internet stranici.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 114 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić