Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

zapadno-backi-02072011

Sastanak je održan 02.07.2011. a domaćin sastanka bila je Irena Banda, psiholog osnovne škole u Kupusini.  Mesto sastanka, nije bila škola već čarda ''Smuđ'' jer je ovo okupljanje, posle formalnog, imalo i svoj neformalni deo- druženje uz paprikaš , odbojku i plovidbu čamcem. Na dnevnom redu, formalnog dela  sastanka, glavna tačka bio je Izveštaj sa Sabora psihologa.

Ovogodišnji Sabor održan je od 01. do 04. juna u Sokobanji. Predstavnice naše Podružnice, koje su učestvovale i izvestile o tome, su Izabela Rašković, Jadranka Radojčić i Meira Mrđenov.

Na 59 naučno-stručnom skupu  Društva psihologa Srbije, pod nazivom ''Naš identitet i društvene promene'', okupilo se manje psihologa nego ranijih godina ali radilo se istim intenzitetom. Prezentovani su radovi u okviru sekcija, održani okrugli stolovi  i plenarna  predavanja. Predsednica naše Podružnice, Izabela Rašković, donela je knjigu rezimea koju su kolege mogle detaljno da pogledaju i da se informišu o sadržaju i toku Sabora i da odaberu ono što je za njih interesantno.

Kao zanimljive sadržaje, o kojima su detaljnije izlagale,  koleginice, učesnice Sabora, izdvojile su: plenarno predavanje Mikloša Biroa, na temu: ''Naš identitet i društvene promene'', performans : ''Religija i savremene komunikacije'', sadržaje rada Sekcije školske psihologije i sadržaje rada Sekcije geštalt psihologije.

Psiholozi su veoma često,   na svom radnom mestu, ''usamljena'' struka, i suočavaju se sa raskorakom između svog programa rada i onoga što ostali zaposleni očekuju od njih. Korisno bi bilo da u svom okruženju psiholog ima prilike da predstavi svoj program rada kao i da se informiše o očekivanjima  ostalih i svoj rad usmeri, koliko se to može, u pravcu odgovora  očekivanjima.

Na sekciji školske psihologije istaknuto je da se uloga školskog psihologa vidno pomera u pravcu savetodavne a sve manje je procenjivačka (dijagnostička).

Na simpozijumu - Geštalt savetovanje i terapija, voditelj je bila naša članica, Meira Mrđenov, a imala je i, izuzetno uspešan, vlastiti prikaz Geštalt eksperimenta kao tehnike koja se koristi u radu sa klijentima.

Jadranka Radojčić je naglasila da su bili zanimljivi  i inspirativni radovi na temu korupcije i sajberpsihologije (kreiranje i upravljanje virtuelnim identitetom, privatnost, oblici zavisnosti od interneta, odnos čovek-računar...) .


Stamenka Sudar

Psiholog Srednje ekonomske škole

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

KONGRES PSIHOLOGA SRBIJE 2020 U NOVOM TERMINU

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 116 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić