Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

etno-kucaPsiholozi podružnice Zapadno-bačkog okruga uz pojačanje kolega iz Novog Sada održali su svoj redovni sastanak. U  prelepom ambijentu seoske biblioteke Bačkog Monoštora, sastanak su organizovale Ljiljana Knežević, psiholog u kazneno popravnom domu Sombor, i Saša Stojšić psiholog u NVO „Ženska alternativa".Prvo okupljanje nakon letnjih ferija proteklo je u euforičnoj i veseloj atmosferi.


Nakon pozdravne reči domaćica, okupljene psihologe pozdravio je i Zoran Miler, zamenik gradonačelnika Sombora, inače iz Bačkog Monoštora, koji je nešto više rekao o samom selu, njegovoj prošlosti, ali i o aktuelnostima i dešavanjima koja se trenutno sprovode u ovom životopisnom mestu. Bački Monoštor je poznat i što se nalazi u predelu Gornjeg podunavlja, o čijim lepotama je i WWF (World Wild Film) snimio izuzetan dokumentarni film  koji smo imali prilike i videti.

Centralni i ujedno i glavni deo sastanka bila je  kreativna radionica na temu neverbalne komunikacije, njegov značaj i primena. Cilj radionice je bio da dve grupe u svom stvaralačkom zanosu bez reči ostvare saradnju, osmisle i realizuju određenu, zajedničku ideju.

Nakon radnog dana usledio je ručak i obilazak mesta , uz stručno vođenje Snežane Periškić, koje je podrazumevalo posete porodicama koje se bave starim zanatima. Ovo prelepo selo uložilo je mnogo energije i truda da očuva svoju autentičnost kulturološkog nasleđa i atraktivno je uklopi u trendove etno-turističke ponude.

Za kraj organizovana je prijatna šetnja Crnom šumom, kao što i naziv dokumentarnog filma kaže „Živeti s prirodom", tako se i ova mala, ali odabrana grupa psihologa stopila sa prirodom.

podruznica-sep2011

Tatjana Janičić

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

KONGRES PSIHOLOGA SRBIJE 2020 U NOVOM TERMINU

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 65 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić