Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

 

На Филозофском факултету у Нишу је 27-ог и 28-ог октобра одржана IX конференција са међународним учешћем:  Дани примењене психологије. Организатор скупа je Департман за психологију Филозофског факултета у Нишу. Програмским одбором је председавала проф. др Снежана Стојиљковић, а председник организационог одбора је била проф. др Татјана Стефановић Станојевић. Тема овогодишње конференције била је:  Даровитост, таленат, креативност и пријавило се 230 аутора са 118 саопштења.  

Скуп је отворен пленарним предавањем др Jaap Van Lakerveld-а са универзитета у Leiden-у, Холандија. Професор Lakerveld је и директор PLATO-а, независног истраживачног центра који функционише у оквиру Универзитета Leiden. Гост је говорио о целоживотном професионалном образовању одраслих, организационим условима и могућој улози универзитета у овом процесу. Друго пленарно предавање које су учесници и гости имали задовољство да чују било је Даровитост, таленти и креативност: од мерења до имплицитних теорија, др Славице Максић, са Института за педагошка истраживања Београд. Максић се већ годинама бави даровитошћу и стваралачким радом, тако да су учесници скупа имали прилике да слушају о овој проблематици из прве руке.

Скуп је настављен радом у секцијама (по пет паралелних секција се одвијало у оба дана скупа).  Поред креативности, на скупу су биле заступљене и психологија породице, афективна везаност, психологија рада, психологија уметности, позитивна психологија, личност и васпитно-образовни рад, педагошка психологија и психологија учења, клиничка психологија. Одржана су и три симпозијума, шест радионица и презентација лиценцираних српских издања психолошких тестова. Посебно бисмо поменули сумпозијум Личност и васпитно-образовни рад, који представља акредитивани програм стучног усавршавања запослених у образовању. Поред радног дела, организована је и свечана вечера за учеснике, волонтере и организаторе скупа, тако да је дружење настављено у веселој атмосфери.

На крају, треба рећи да су учесници скупа имали прилику и да  изразе своје мишљење како о садржају тако и о организацији скупа. Резултати евалуације потврдили су утисак задовољства учесника понуђеним садржајима, али и гостопримством организатора.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 106 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić