Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

registar-blizanaca
U okviru projekta "Nasledni, sredinski i psihološki činioci mentalnog zdravlja" pod pokroviteljstvom Ministarstva za nauku i obrazovanje Republike Srbije, trenutno se sprovodi istraživanje u sklopu prve blizanačke studije u Srbiji, koja za osnovni cilj ima utvrđivanje udela aditivnih i neaditivnih genetskih, kao i deljenih i nedeljenih sredinskih činilaca, u razvoju bazičnih osobina ličnosti i kognitivnih sposobnosti blizanaca.


Istraživački tim čine nastavnici i saradnici Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu (Prof. dr Snežana Smederevac rukovodilac projekta, Prof. dr Dušanka Mitrović, Prof. dr Jasmina Kodžopeljić, mr Petar Čolović, Bojana Dinić i Željka Nikolašević) i Medicinskog fakulteta u Novom Sadu (Doc. dr Vojislava Bugarski, Doc. dr Marija Semnic, Doc. dr Igor Veselinović)

 

Društvo psihologa Srbije podržava stručni tim u nastojanju da se javnost i blizanci adekvatno informišu o postojanju ovog projekta i da uzmu aktivno učešće u samom istraživanju. Internet adresa prvog Registra blizanaca je http://www.blizanci.rs.

Sajt je namenjen blizancima, ali i svima koji žele da se informišu o vrstama i učestalosti rađanja blizanaca, zigotnosti kao i o nekim naučnim istraživanjima i stranim registrima blizanaca.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 267 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić