Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

Ценовник

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

Centar za primenjenu psihologiju i Društvo psihologa Srbije organizuju novu edukaciju - Instruktivni seminar iz motivacionog intervjua: veštine motivisanja klijenata da započnu, ostvare i održe promenu ponašanja.

Osnovna pretpostavka na kojoj se metod motivacionog intervjua temelji je da su ljudi visoko ambivalentni kada treba da menjaju neko ponašanje, čak i kada su potpuno svesni štetnosti tog ponašanja. Motivacioni intervju predstavlja okvir za prepoznavanje i razrešavanje ove ambivalencije, kao i prevazilaženje klijentovog otpora, a široko je prihvaćen metod za razvijanje spremnosti klijenata da rešavaju svoje probleme u različitim oblastima, kao što su zdravstveno ponašanje, problemi zavisnosti, emocionalni problemi, problemi klijenata iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i sl.

Cilj ove edukacije je da upozna učesnike sa novim stilom razumevanja klijentove motivacije, sa osnovnim pretpostavkama i principima na kojima se ovaj metod zasniva, koracima kroz koje se sprovodi, kao i sa konkretnim intervencijama kojima se podstiče i podržava klijentova spremnost da promeni neželjeno ponašanje.

Akcenat će biti stavljen na interaktivan rad, analizu primera sa transkriptima originalnih seansi, demonstracije intervjuisanja sa dobrovoljcima, uvežbavanja kroz igranje uloga kao i demonstracije kratkih vežbi za razvijanje spremnosti na promenu.

Očekuje sa da će polaznici povećati kompetencije u dijagnostikovanju i koncipiranju stepena i kvaliteta spremnosti klijenata da menjaju neko svoje problematično ponašanje, kao i da će povećati veštine terapijskog i savetodavnog rada sa onim klijentima koji se tradicionalno nazivaju teškim klijentima jer ne pokazuju dovoljno unutrašnje motivacije da rade sa terapeutom na ciljanoj promeni.

Polaznici: psiholozi, studenti master studija psihologije, stručnjaci srodnih disciplina: lekari različitih specijalnosti (npr. psihijatri, internisti, pedijatri, lekari opšte prakse...), socijallni radnici i pedagozi.

Autori i voditelji:

Prof.dr Vesna Gavrilov Jerković, redovni profesor na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, višestruko edukovana u oblasti psihoterapije i savetovanja i poseduje međunarodnu licencu za kliničku primenu transakcione analize. Osim u okviru rada na univerzitetu, više od dve decenije se, u saradnji sa Društvom psihologa Srbije, bavi edukacijom psihologa u oblasti integrativnog i asimilativnog pristupa transakcionoj analizi.

dr Dragan Žuljević, doktor psiholoških nauka sa kliničko-psihoterapijskim usmerenjem, edukovan iz transakciono analitičkog i integrativnog pristupa u psihoterapiji, primeni umetnosti i EMDR (reprocesuiranje pokretima očiju) u radu sa traumom i gubitkom, te najsavremenijih ACT (terapija posvećenosti i prihvatanja) i CFT (terapija usmerena na saosećanje) pravaca u psihoterapiji. Poseduje višegodišnje iskustvo u dijagnostičkom i psihoterapijskom radu sa raznovrsnim psihičkim problemima kliničkog i nekliničkog domena i problemima zavisnosti.

ma Dragana Brdarić, doktorand na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu sa visokom naučnom produkcijom, edukovana iz transakciono-analitičkog integrativnog pristupa u psihoterapiji, kao i iz racionalno emotivno bihejvioralne terapije. Poseduje višegodišnje iskustvo u psihološko savetodavnom i psihoterapijskom radu.

Trajanje: 8 sati efektivnog rada, 1 dan

Veličina grupe za optimalan rad: 15-20 polaznika

Datum održavanja: 3.decembar 2016.godine

Rok za prijavu: 20.novembar 2016.godine

Kotizacija: 10.950,00 (za članove Društva psihologa je odobren popust – 8.800,00)

Prijavu možete poslati putem elektronske pošte na e-mail:dpscpp@sezampro.rs ili aleksandra@dps.org.rs ili se javiti na telefone 011/32 32 961, 30 35 131, 063/27 52 36.

Издвајамо

Програми обука
за стручно усавршавање
Детаљније →
Постаните члан
обновите чланство
Детаљније →
Пред изазовом сте ? Желите више ?
Имамо решење за Вас
Детаљније →

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић