Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

Дијагностика неуроразвојних проблема код деце

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

Centar za primenjenu psihologiju i Društvo psihologa Srbije organizuju novu edukaciju - Instruktivni seminar iz motivacionog intervjua: veštine motivisanja klijenata da započnu, ostvare i održe promenu ponašanja.

 

Unapredite sopstvene profesionalne komunikacijske veštine i naučite kako da klijentima kojima predstoji promena nekog ponašanja a koji pokazuju otpor, pomognete da željene promene započnu, sprovedu ili dugoročno održe.

Osnovna pretpostavka na kojoj se metod motivacionog intervjua temelji je da su ljudi visoko ambivalentni kada treba da menjaju neko ponašanje, čak i kada su potpuno svesni štetnosti tog ponašanja. Motivacioni intervju predstavlja okvir za prepoznavanje i razrešavanje ove ambivalencije, kao i prevazilaženje klijentovog otpora, a široko je prihvaćen metod za razvijanje spremnosti klijenata da rešavaju svoje probleme u različitim oblastima, kao što su zdravstveno ponašanje, problemi zavisnosti, emocionalni problemi, problemi klijenata iz oblasti socijalne zaštite, obrazovanja i sl.

Cilj ove edukacije je da upozna učesnike sa novim stilom razumevanja klijentove motivacije, sa osnovnim pretpostavkama i principima na kojima se ovaj metod zasniva, koracima kroz koje se sprovodi, kao i sa konkretnim intervencijama kojima se podstiče i podržava klijentova spremnost da promeni neželjeno ponašanje.

Akcenat će biti stavljen na interaktivan rad, analizu primera sa transkriptima originalnih seansi, demonstracije intervjuisanja sa dobrovoljcima, uvežbavanja kroz igranje uloga kao i demonstracije kratkih vežbi za razvijanje spremnosti na promenu.

Očekuje se da će polaznici povećati kompetencije u dijagnostikovanju i koncipiranju stepena i kvaliteta spremnosti klijenata da menjaju neko svoje problematično ponašanje, kao i da će povećati veštine terapijskog i savetodavnog rada sa onim klijentima koji se tradicionalno nazivaju teškim klijentima jer ne pokazuju dovoljno unutrašnje motivacije da rade sa terapeutom na ciljanoj promeni.

Polaznici: psiholozi, studenti master studija psihologije, stručnjaci srodnih disciplina: lekari različitih specijalnosti (npr. psihijatri, internisti, pedijatri, lekari opšte prakse...), socijallni radnici i pedagozi.

Autori i voditelji:

Prof.dr Vesna Gavrilov Jerković, redovni profesor na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, višestruko edukovana u oblasti psihoterapije i savetovanja i poseduje međunarodnu licencu za kliničku primenu transakcione analize. Osim u okviru rada na univerzitetu, više od dve decenije se, u saradnji sa Društvom psihologa Srbije, bavi edukacijom psihologa u oblasti integrativnog i asimilativnog pristupa transakcionoj analizi.

dr Dragan Žuljević, doktor psiholoških nauka sa kliničko-psihoterapijskim usmerenjem, edukovan iz transakciono analitičkog i integrativnog pristupa u psihoterapiji, primeni umetnosti i EMDR (reprocesuiranje pokretima očiju) u radu sa traumom i gubitkom, te najsavremenijih ACT (terapija posvećenosti i prihvatanja) i CFT (terapija usmerena na saosećanje) pravaca u psihoterapiji. Poseduje višegodišnje iskustvo u dijagnostičkom i psihoterapijskom radu sa raznovrsnim psihičkim problemima kliničkog i nekliničkog domena i problemima zavisnosti.

ma Dragana Brdarić, doktorand na Odseku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu sa visokom naučnom produkcijom, edukovana iz transakciono-analitičkog integrativnog pristupa u psihoterapiji, kao i iz racionalno emotivno bihejvioralne terapije. Poseduje višegodišnje iskustvo u psihološko savetodavnom i psihoterapijskom radu.

Trajanje: 8 sati efektivnog rada, 1 dan

Veličina grupe za optimalan rad: 15-20 polaznika

PRIJAVU možete poslati putem elektronske pošte na e-mail: dpscpp@orion.rs, cpp@dps.org.rs ili se javiti na telefone 011/32 32 961, 30 35 131.

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић