Etički kodeks
  • Serbian Language
  • English (UK)

U nedelju, 23.04.2017.god.,održana je Redovna godišnja Skupština Društva psihologa Srbije.U radu Skupštine je učestvovalo 25 od 31 delegata, koji su predstavljali sekcije i podružnice, predstavnici različitih tela Društva psihologa Srbije i jedan broj članova Društva, zainteresovanih za njegov rad.

Prof.dr Ivan Jerković je izabran za predsednika Društva u drugom mandatu.Predsednik Društva, Prof. dr Ivan Jerković, je Skupštini podneo Izveštaj za mandatni period 2012-2017.god. i izneo svoj plan rada i razvoja Društva za naredni mandatni period. Na Skupštini su razmatrani i usvojeni izveštaji o radu i finanijski izveštaji za 2016.god. i planovi rada i finansijski planovi za 2017.god. Izvršnog odbora i Centra za primenjenu psihologiju. Skupštini su izveštaje za 2016.god podneli i Nadzorni odbor CPP, Nadzorni odbor DPS, Etički odbor Društva psihologa i Sud časti. U skladu sa zakonskim propisima sa Izmenama i dopunama Statuta Društva su usaglašeni prateći dokumenti: Poslovnik o radu Skupštine Društva, Pravilnik o radu podružnica, Poslovnik o radu Veća podružnice, Pravilnik o radu sekcija, Poslovnk o radu Veća sekcije, Pravilnik o radu Suda časti, Poslovnik o radu Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije, Poslovnik o radu Nadzornog odbora Društva psihologa Srbije. Svi dokumenti su razmatrani i usvojeni bez izmena i dopuna na Skupštini. Na Skupštini je doneta odluka o preimenovanju Pravilnika o pripremi i realizaciji naučno–stručnog skupa- Sabora psihologa u Prvilnik o pripemi i realizaciji naučno–stručnog skupa - Kongres psihologa, radi očuvanja svih važnih elemenata koje je Sabor psihologa razvio. Sve odluke su donete jednoglasno. U okviru rada pokrenuta su i druga značajna pitanja za struku koji se odnose na status struke, etiku u struci, predlog Zakona o psihološkoj delatnosti i osnivanje Komore i razvoj rada Društva, sekcija i podružnica.

 

 

 

 

 
 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić