• Serbian Language
  • English (UK)

Simpozijum u Kosovskoj Mitrovici
IDENTITET I KRIZA IDENTITETA

Jelena Minić i Miroslav Krstić

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 16. novembra 2010. godine održan je Simpozijum sa međunarodnim učešćem pod nazivom „IDENTITET I KRIZA IDENTITETA".

Intervju sa profesorom Srbobranom Miljkovićem
SLOBODA U VIDU APSURDA

Petar Mitić

Vreme tranzicije je, svedoci smo, vreme velikih društvenih promena u našoj zemlji, koje se najočiglednije ispoljavaju na ekonomskom planu, ali što je možda i najznačajnije, i u psihičkom životu ljudi.

Umesto komentara
IZAZOV VREMENA

Višnja Helajzen

Društvo psihologa Srbije i Centar za primenjenu psihologiju, pokrenuli su zajedničku aktivnost za osnivanje Savetovališta za pružanje psiholoških usluga iz različitih oblasti psihološke delatnosti.

Kritički osvrt na inkluziju
DOBRA IDEJA - NEIZVESTAN ISHOD

Emilija Marković

Kada govorimo o današnjem obrazovanju, jedan od procesa o kome se najviše govori jeste proces inkluzije. Inkluzija je širok proces koji se može primeniti u različitim oblastima, od problema integracije pripadnika manjinskih grupa u većinske, preko uključivanja obolelih u socijalno i radno okruženje do inkluzije u obrazovanju....

Sastanak psihologa NSZ
PSIHOLOZI U NEZAVIDNOJ POZICIJI

B.S.

U Kovačici je od 22. do 24. novembra održan godišnji sastanak Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere. Sastanku su prisustvovali svi psiholozi NSZ zaposleni na poslovima PO i PK i deo menadžmenta ove ustanove.


Iz rada Društva psihologa Srbije

NOVINE U ČASOPISU „PSIHOLOGIJA"

Branislav Strahinić

Izvršni odbor DPS održao je 5. novembra 2010. godine, u prostorijama Društva, XVI Sednicu na kojoj su prisustvovali i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, direktor CPP Duško Babić i urednik časopisa „Psihologija" Aleksandar Kosti.

Lični stav
PRAVILNIK O PSIHOLOŠKOM TESTIRANJU

Radmila Korica Tošović

Razmišljajući o zadatku koji sam dobila kao deo tima, odnosno kao član grupe Izvršnog odbora DPS-a koji treba da napravi novi Pravilnik o upotrebi psiholoških testova došla sam do sledećih zaključaka.
Svrha Pravilnika je da unapredi praksu psihološkog testiranja ili, preciznije, da spreči neadekvatno, odnosno nestručno i neprofesionalno bavljenje ovim važnim poslom...

Prikaz knjige
PRVIH DESET GODINA TUGOVANJA

Prof. dr Jelena Vlajković

Lične nesreće se obično opisuju u romanima. Razumevanje psiholoških reakcija na takve nesreće nalazimo u stručnim, psihološkim publikacijama. Knjiga Lidije Stojković „Prvih deset godina tugovanja" spaja ova dva žanra. I to ih spaja na najbolji mogući način.

Sa sajtova
POSLEDICE SIROMAŠTVA U DETINJSTVU

Vesna S. Disić

O ruskoj školi psihologije može se reći, već nakon letimičnog uvida u temate i vrstu psiholoških publikacija, da je još jako akademski utemeljena i predominantno usmerena na psiholingvistiku i teorije ličnosti.

Psiholozi NSZ na obuci za test VP+2
VELIKA I KVALITETNA GRUPA

Branislav Strahinić

U okviru godišnjeg sastanka Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranja karijere Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je održan u Kovačici od 22. do 24. novembra ove godine, organizovana je i jednodnevna obuka za korišćenje novog inventara ličnosti Velikih 5+2.


REAKCIOMETAR

za merenje kompleksnih reakcija RMKR 103

Reakciometar za merenje kompleksnih reakcija ili RMKR-103, predviđen je za ispitivanje kompleksnih psiho-motornih sposobnosti ispitanika koje dolaze do izražaja pri obavljanju različitih poslova i radnih zadataka. U tehničkom pogledu sastoji se od centralne jedinice sa kojom su povezani tasteri za ruke i pedale za noge.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić