Kongres
  • Serbian Language
  • English (UK)
Drage koleginice i kolege,
U skladu s velikom željom da se naša profesionalna razmena i kontakti održe uprkos nepovoljnim okolnostima koje nameće pandemija, Društvo psihologa Srbije organizovaće svoj 68. naučno-stručni skup 27–28. novembra ove godine u onlajn formatu. U ime programskog odbora tog skupa, ovim putem vas najsrdačnije pozivamo da iskoristite priliku za nešto drugačije – ali ne manje dragocene – susrete sa kolegama iz zemlje i regiona i da uzmete učešće u 68. Kongresu psihologa Srbije.

Polazeći od toga da neki od ranije najavljenih sadržaja nisu izgubili svoju aktuelnost, želimo da vam i u novom terminu i formatu Kongresa ponudimo mogućnost da se informišete i iskažete svoja mišljenja o psihološkim temama široke važnosti i dalekosežnog značaja, kao što su organizacija opšte mature, digitalno nasilje među decom i mladima, te regulisanje rada kliničkih psihologa (u vezi sa polaganjem državnog ispita i obaveznim stažiranjem). Povrh toga, želimo da Kongres ide sasvim ukorak s vremenom i da ga iskoristimo kao priliku za razmenu iskustava koja se tiču psihološke delatnosti i psihičkog funkcionisanja u nesvakidašnjoj situaciji koja nas je zadesila tokom ove godine. U tom smislu, posebno vas pozivamo da doprinesete radovima koji se osvrću na jednu od sledećih tema:
 
- Psihološka podrška i intervencije u kriznoj situaciji izazvanoj širenjem korona-virusa SARSCoV-2, odnosno pojavom oboljenja COVID 19; 
- Kognitivne, emocionalne i bihevioralne reakcije stanovništva na aktuelnu pandemiju; 
- Prilagođavanja procesa rada i, naročito, obrazovnih procesa, na okolnosti pandemije i psihološke implikacije tih promena (npr. masovnog prelaska na onlajn komunikaciju, rad na daljinu i dr).

Uprkos tome što će se odvijati onlajn, Kongres nudi više različitih mogućnost da podelite svoja znanja i iskustva sa kolegama, i to putem usmenih saopštenja, simpozijuma, okruglih stolova, radionica, te sastanaka sekcija. Nadamo se da ćete iskoristiti jedan od ponuđenih oblika učešća i do 6. novembra 2020. prijaviti svoj rad za 68. Kongres psihologa (Uputstva za prijavu radova).

Do susreta na Kongresu, srdačno vas pozdravljamo,

Ana Altaras Dimitrijević i Darko Hinić
ko-predsednici Programskog odbora 68. Kongresa psihologa
 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPPPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović