Početna

O Društvu

Psihološke novine

Časopis Psihologija

Kongres

Centar za primenjenu psihologiju

EFPA

EAWOP

Kontakt

Kongres

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Младен Костић 1932 – 2021.

C:\Users\Psiholog4g\Desktop\преузимање.jpg 
специјалиста клиничке психологије, гешталт психотерапеут и едукатор

Почетком јануара ове године преминуо је наш уважени колега Младен Костић, зачетник Гешталт психотерапије у Србији, изузетан психолог, велики човек, ентузијаста и зачетник многобројних иницијатива које су биле од изузетног значаја за генерације психотерапеута и клиничких психолога, али и психолога уопште.  

Младен је највећи део радног стажа провео у Институту за ментално здравље у Београду - на Клиничком одељењу за неурозе и гранична стања и у Диспанзеру за одрасле, Одсеку за брак и породицу. Већи део његовог рада односио се на индивидуално, групно и породично саветовање и психотерапију, едукацију психолога и лекара, као и дијагностичко психолошко испитивање, а затим и учествовање у многобројним истраживањима. 

Један је од оснивача Саветовалишта за младе при Дому омладине у Београду у коме је једном недељно после подне радио више од две деценије. 

После вишегодишње едукације из области Гешталт терапије у нашој земљи и иностранству водио је бројне едукативне групе у Србији, Хрватској, Словенији и Македонији. Гешталт центар у Београду основао је 1991. године, а колегама које су имале прилику да уче од Младена несебично је помагао да кроз рад са клијентима развијају унутрашњу равнотежу, преузмају одговорност за лични и професионални живот и односе које граде у свету, са светом и са собом, као и да спознају моћ аутентичног живљења.

Младен је био ангажован  у активностима Удружења гешталт саветника  и гешталт терапеута Југославије као његов председник, потом у Савезу друштава психотерапеута Југославије као потпредседник, а у Друштву психолога Србије као председник  Секције за гешталт терапију. Jедан je од оснивача Удружења за психотерапију, саветовање и коучинг Србије.

Колега Костић је објавио велики број стручних радова и превео неколико стручних публикација. Учествовао је на бројним конгресима и стручним скуповима. 

Примио је више признања за стручни рад oд професионалних и других институција. 

Као истакнути члан Друштва психолога Србије, залагао се за темељну едукацију психотерапеута и стављање психотерапије и психологије у законске оквире. 

Као психотерапеута и едукатора одликовала га је снажна посвећеност: сати подршке, несебичног дељења вештина и знања, оптимизма, прихватања, слушања, разумевања, подстицаја, пажљивог истраживања себе и других обележило је Младенов живот и рад. 

Друштво психолога Србије му дугује велику захвалност за изузетан допринос, рад и залагање у Друштву, за Друштво и за целу психолошку струку.

 

POTVRDE O UČEŠĆU NA KONGRESU I KNJIGA REZIMEA

Obaveštavamo vas da u narednom periodu možete očekivati potvrde (za učesnike sa radom i bez rada) koje dodeljuje Društvo psihologa na mejlove sa kojih ste se uključili na sesije, po istom principu kao za prošlogodišnji Kongres.

detaljnije

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 133 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović