O Kongresu
  • Serbian Language
  • English (UK)
Drage koleginice i kolege,
U skladu s velikom željom da se naša profesionalna razmena i kontakti održe uprkos nepovoljnim okolnostima koje nameće pandemija, Društvo psihologa Srbije organizovaće svoj 68. naučno-stručni skup 27–28. novembra ove godine u onlajn formatu. U ime programskog odbora tog skupa, ovim putem vas najsrdačnije pozivamo da iskoristite priliku za nešto drugačije – ali ne manje dragocene – susrete sa kolegama iz zemlje i regiona i da uzmete učešće u 68. Kongresu psihologa Srbije.

Polazeći od toga da neki od ranije najavljenih sadržaja nisu izgubili svoju aktuelnost, želimo da vam i u novom terminu i formatu Kongresa ponudimo mogućnost da se informišete i iskažete svoja mišljenja o psihološkim temama široke važnosti i dalekosežnog značaja, kao što su organizacija opšte mature, digitalno nasilje među decom i mladima, te regulisanje rada kliničkih psihologa (u vezi sa polaganjem državnog ispita i obaveznim stažiranjem). Povrh toga, želimo da Kongres ide sasvim ukorak s vremenom i da ga iskoristimo kao priliku za razmenu iskustava koja se tiču psihološke delatnosti i psihičkog funkcionisanja u nesvakidašnjoj situaciji koja nas je zadesila tokom ove godine. U tom smislu, posebno vas pozivamo da doprinesete radovima koji se osvrću na jednu od sledećih tema:
 
- Psihološka podrška i intervencije u kriznoj situaciji izazvanoj širenjem korona-virusa SARSCoV-2, odnosno pojavom oboljenja COVID 19; 
- Kognitivne, emocionalne i bihevioralne reakcije stanovništva na aktuelnu pandemiju; 
- Prilagođavanja procesa rada i, naročito, obrazovnih procesa, na okolnosti pandemije i psihološke implikacije tih promena (npr. masovnog prelaska na onlajn komunikaciju, rad na daljinu i dr).

Uprkos tome što će se odvijati onlajn, Kongres nudi više različitih mogućnost da podelite svoja znanja i iskustva sa kolegama, i to putem usmenih saopštenja, simpozijuma, okruglih stolova, radionica, te sastanaka sekcija. Nadamo se da ćete iskoristiti jedan od ponuđenih oblika učešća i do 6. novembra 2020. prijaviti svoj rad za 68. Kongres psihologa (Uputstva za prijavu radova).

Do susreta na Kongresu, srdačno vas pozdravljamo,

Ana Altaras Dimitrijević i Darko Hinić
ko-predsednici Programskog odbora 68. Kongresa psihologa
 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPPPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović