Smeštaj i prevoz
  • Serbian Language
  • English (UK)

Drage koleginice i kolege,

Dani primenjene psihologije je tradicionalna godišnja neprofitna naučna konferencija koju organizuje Departman za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, Srbija. Cilj konferencije je da bude mesto gde se istraživači iz različitih oblasti psihologije mogu sresti, predstaviti svoja istraživanja i razmenjivati ideje.


XIII konferencija Dani primenjene psihologije, biće održana 29. i 30. septembra 2017. godine, na Filozofskom fakultetu u Nišu (Ćirila i Metodija 2, Niš, Srbija).


Zvanična tema ovogodišnje konferencije je Psihologija u nama i oko nas. Oblici rada na konferenciji su: plenarno predavanje, simpozijum, usmena prezentacija, okrugli sto, poster prezentacija, seminar i radionica.


Plenarni predavači ovogodišnje konferencije biće:


Lenče Miloševa, Ph.D. Clinical Psychology, Full professor, Goce Delčev University Štip, Faculty of Medical Sciences, Macedonia- “Passive suicidal ideation as a risk factor for suicide: Are we Asking the Right Questions?“


Marina Palazova, Ph.D. Research Assocate, International Psychoanalitic University Berlin, German - "Understanding Emotions in Words and Faces"


Nila Kapor Stanulovic, Ph.D. Redovni profesor, Fakultet tehničkih nauka, Univerzitet u Novom Sadu, Srbija - „Psychologist in masive crisis situations – challenges and limits“


Do sada, prihvaćena su i dva simpozijuma: Forenzička psihologija i Intervju pred ogledalom: primena tehnike i procena.

Konferencija će sadržati i veći broj tematskih sekcija. Socijalna psihologija, Psihologija obrazovanja, Klinička psihologija, Psihologija individualnih razlika, multikulturalnost i merenje u psihologiji, Psihologija novih medija, Psihologija umetnosti, Eksperimentalna psihologija itd. Takođe, autori mogu prijaviti radove i iz drugih oblasti psihologije koje će biti dodati naknadno.  

Radni jezici konferencije su engleski i srpski.

Prijava rezimea se može izvršiti u periodu do 25. jula 2017. godine preko obrasca za prijavu na sajtu www.psihologijanis.rs/dpp/. Obim rezimea treba da bude od 200 do 300 reči. Apstrakt treba da bude napisan na dobrom engleskom jeziku. Svi rezimei će biti recenzirani i autori će biti informisani o statusu prijavljenog rada do 15. avgusta 2017. godine. Jedan autor može da učestvuje na konferenciji sa najviše tri rada, a samo jednom kao prvi autor.

Prihvaćeni rezimei će biti objavljeni u knjizi rezimea. Integralni tekstovi saopštenih radova će biti, nakon recenziranja, objavljeni u tematskim zbornicima. Kompletni radovi se dostavljaju počev od 1. oktobra do 30. januara 2018. godine. Uputstvo za pripremu integralnog teksta rada biće postavljeno na sajtu www.psihologijanis.rs/dpp/.

Iznos kotizacije je 50,00 evra ili 6000,00 RSD. Kotizacija se plaća po prijavljenom radu, i to na ime prvog autora. Instrukcije za uplatu kotizacije biće nalaze se na sajtu http://www.psihologijanis.rs/dpp/kotizacija.asp.

Nadamo se da će konferencija i ove godine okupiti veliki broj učesnika koji će svojim učešćem doprineti uspehu skupa.

Očekujući vas u Nišu, šaljemo vam srdačne pozdrave.
prof. dr Bojana Dimitrijević                                 
Predsednik Programskog odbora              
bojana.dimitrijevic@filfak.ni.ac.rs

ass. dr Milica Tošić Radev
Predsednik Organizacionog odbora                     
milica.tosic@filfak.ni.ac.rs    

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović