Naučni i stručni skupovi
  • Serbian Language
  • English (UK)Dani primenjene psihologije na Filozofskom fakultetu u Nišu, septembar 2020.

 

Drage kolege, zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na međunarodnu konferenciju Dani primenjene psihologije. Naša konferencija održaće se tradicionalno, 25. i 26. septembra na Filozofskom fakultetu u Nišu. 

Cilj nam je da ohrabrimo kolege iz različitih oblasti psihologije da aktivno učestvuju u diskusiji istraživačkog rada podstičući razmenu ideja između psihologa svih generacija. Dani primenjene psihologije su mesto na kome objedinjujemo psihologe istraživače, studente istraživače svih nivoa studija i druge stručnjake koji svoju praksu obogaćuju naučnim radom.

Veliko zalaganje programskog i organzacionog skupa odbora ne može ostvariti naš cilj bez vašeg učešća i  zato vas pozivamo da doprinesete tradiciji okupljanja oko zajedničkih vrednosti psihološke struke koje nastojimo da promovišemo. Zajedno možemo da ostvarimo inspirativnu diskusiju i razmenu ideja između različitih grana psihološke profesije, i prijatno druženje i saradnju.

Potencijalni oblici učešća na konferenciji uključuju plenarno izlaganje, simpozijume, usmene prezentacije, prezentacije u stručnoj sesiji, okrugli sto, poster prezentacije, seminari i radionice.

Za sada je potvrđeno učešće dva plenarna predavača. Prvi plenarni predavač - prof. dr Veljko Jovanović je jedan od najuticajnijih istraživača mlađe generacije u oblasti psihologije u regionu jugoistočne Evrope. Njegova istraživanja usmerena su na teme koje se tiču razumevanja i merenja subjektivnog blagostanja, kao i međukulturalnih razlika u blagostanju. Dobitnik je nagrade „Dr Zoran Đinđić“ za najboljeg mladog naučnika i istraživača 2018. godine, a 2019. godine za svoju knjigu „Psihologija subjektivnog blagostanja“ dobio je nagradu „Dr Borislav Stevanović“. Član je redakcije našeg najuglednijeg naučnog časopisa „Psihologija“, kao i uredničkog odbora časopisa „Journal of Well-Being Assessment“. Drugi plenarni predavač je dr Milica Nikolić, sa Univerziteta u Amsterdamu. dr Milica Nikolić proučava razvoj socijalne anksioznosti kod dece i mladih, odnosno učešće straha, inhibisanosti i samosvesnosti u razvoju socijalne aksioznosti. Za svoj rad, Milica je dobila naročita priznanja za doprinos razvojnoj psihologiji od stane holandske i evropske asocijacije dečjih psihologa, a trenutno radi na proučavanju neuralnih mehanizama samosvesne emocionalne reaktivnosti i njene povezanosti sa socijalnom anksioznošću kod adolescenata. 

Radni jezik konferencije je engleski, a prijava rezimea moguća je na zvaničnoj veb stranci konferencije www.psihologijanis.rs/dpp a rok za prijavu je 30. april. Prijava radova za stručne sekcije može se podneti i na srpskom jeziku. Organizatori konferencije obezbediće recenziju svakog pristiglog rezimea, a povratna informacija autorima biće dostavljena do 15. juna.  Prihvaćeni rezimei biće objavljeni u knjizi rezimea pre same konferencije, dok će integralni tekstovi saopštenih radova biti objavljeni, nakon recenziranja, u tematskim zbornicima konferencije. Iznos kotizacije je 6000 RSD ili 50 evra (instrukcije za plaćanje možete naći na veb prezentaciji konferencije).

Prijavite svoj rad i vidimo se u Nišu! www.psihologijanis.rs/dpp 

Organizacioni i programski odbor

Konferencije Dani primenjene psihologije-----------------------------------------------

Dear colleagues,

We invite you to participate in our 16th annual international scientific/professional conference Days of Applied Psychology. As every year, our goal is to provide a venue where researchers in various fields of psychology can present their work and discuss current points of interest in the area of psychological science with their peers.

The 16th Conference Days of Applied Psychology will take place on September 25th and 26th 2020, at the Faculty of Philosophy of the University of Niš (Ćirila i Metodija 2, Niš, Serbia).

The deadline for abstract submission is April 30th 2020. Abstracts should be between 200 and 300 words in length.

The official topic of the Conference this year is Psychology in the world of science. The planned forms of participation are: plenary lecture, symposium, oral presentation, professional session presentation, round table discussion, poster presentation, seminar and workshop.

Working languages of the conference are English and Serbian.

You can find our invitation letter and more information at the conference website - http://www.psihologijanis.rs/dpp/

We are looking forward to seeing you in Niš and we would be happy to hear about your work.

We send you our best regards.

 

Chairman of the Scientific Committee     

Doc. dr Milica Tošić Radev

milica.tosic.radev@filfak.ni.ac.rs

 

Chairman of the Organizing Committee

Prof. dr Vladimir Hedrih

vladimir.hedrih@filfak.ni.ac.rs-----------------------------------------------

Svetski kongres iz oblasti neurologije u Barseloni 19-20.03.2020.


https://www.coalesceresearchgroup.com/conferences/neurologycongress/programschedule


-----------------------------------------------


„Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji“
u organizaciji Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona

Poštovane koleginice i kolege,

 

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na Prvu naučno-stručnu konferenciju pedagoga i psihologa - „Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji“ u organizaciji Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona. I Naučno-stručna konferencija održaće se 26. marta 2020. godine u Tuzli.

Program konferencije obuhvata plenarna predavanja, usmena saopštenja, poster prezentacije, simpozijume, promociju knjiga, okrugle stolove i radionice. Zvanični jezici konferencije su bosanski, hrvatski, srpski i engleski jezik. Pozivamo vas da svoje radove prijavite slanjem sažetaka do 15. februara, a cijele radove do početka konferencije 26. marta 2020. godine. Radovi će nakon postupka recenzije biti kategorisani u oblast Pedagogije ili Psihologije, te uvršteni u knjigu rezimea, a nakon konferencije recenzirani radovi će biti uvršteni u Zbornik radova. Obavijest o prihvatanju sažetka će biti poslana do 10. marta 2020. godine. Usmena saopštenja će biti organizovana kroz sekcije (I sekcija - saopštenja iz pedagogije, II sekcija - saopštenja iz psihologije; studentska sekcija - u zavisnosti od prijavljenih studentskih radova za naznačene oblasti).  Kotizacija po prijavljenom radu iznosi 50,00 KM. Kotizacija obuhvata učešće u cjelokupnom programu konferencije, konferencijski materijal uključujući potvrdu učešća i štampanje rada u knjizi rezimea, te u Zborniku radova. Uplatu kotizacije možete izvršiti do 20. marta na broj žiro računa Društva: 1321000311517739  (NLB banka d.o.o. Sarajevo) sa naznakom KOTIZACIJA ZA KONFERENCIJU. Kotizacija za pasivne učesnike iznosi 20 KM. Članovi Društva pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona, kao i studenti, oslobođeni su plaćanja kotizacije. Za studente će biti organizovana studentska sekcija u okviru konferencije.  Jedan autor može prijaviti najviše 3 rada, a na dva rada može biti prvi autor. Ujedno, ovom prilikom vas obavještavamo da je Zbornik sažetaka sastavni dio konferencijskog materijala, a planirano je da Zbornik cjelovitih radova bude objavljen do kraja 2020. godine. Konferencijski program će biti dostupan najkasnije 10 dana prije početka konferencije.

Rezimei se dostavljaju putem elektronskog formulara koji se nalazi na LINKU ZA PRIJAVU do 15. februara 2020. godine na jednom od jezika BHS govornog područja (bosanski, hrvatski ili srpski jezik) i na engleskom jeziku. Ukoliko budete imali problema da se prijavite putem elektronskog formulara, molimo Vas da nam se obratite putem e-mail adrese: konferencija.pedagoga.psihologa@gmail.com. O ishodu recenzentskog procesa ćete biti blagovremeno obaviješteni. Svaki rad recenzira se anonimno od strane dva nezavisna recenzenta. 

Srdačno vas pozdravljamo i nadamo se da ćete uzeti učešće u Prvoj naučno-stručnoj konferenciji pedagoga i psihologa u Tuzli.

                                                                                      Organizacioni odbor konferencije


-----------------------------------------------

Драги студенти, наставници, професори, колеге и сарадници,

Позивамо вас на разговор ПРЕКИНИМО ТИШИНУ – ПРИЧАЈМО О СЕКСУАЛНОМ ЗЛОСТАВЉАЊУ, који ће бити одржан у амфитеатру „Георгије Острогорски“ Филозофског факултета у Београду, у уторак, 17. децембра 2019. од 19.00 до 21.00.

Разговор са учесницима водиће Јелисавета Сања Роловић, Мирјана Карановић и Вукашин Чобељић.

Разговор је намењен актуелним и будућим стручњацима у домену заштите и унапређења менталног здравља, као и из сродних области.

Сви који су заинтересовани за учешће, неопходно је да се пријаве путем линка:

Окупљање почиње у 18.30 ради регистрације учесника.

Додатне информације можете добити путем мејла: snezana_svetozarevic@yahoo.com

Радујемо се вашем доласку!

Семинар за клиничку психологију Одељења за психологију Филозофског факултета у Београду-----------------------------------------------

Poštovane koleginice i kolege,

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na prvu internacionalnu konferenciju Psihologija i muzika – interdisciplinarna susretanja koja će se od 24. do 26. oktobra održati u Zadužbini Ilije Milosavljevića Kolarca i u Rektoratu Univerziteta umetnosti. Konferenciju organizuju Fakultet muzičke umetnosti (glavni organizator), Institut za psihologiju i Sekcija za psihologiju muzike, Društvo psihologa Srbije (ko-organizatori).

Glavnim programom je obuhvaćeno gotovo 90 prezentacija – 4 predavanja po pozivu, 63 usmene prezentacije grupisane u 12 tematskih sesija, 2 tematska simpozijuma kao i 13 poster prezentacija. Zadovoljstvo nam je da u Beogradu ugostimo preko 100 registrovanih učesnika!

Program pretkonferencijskih predavanja, radionica i koncerta (21–23. oktobar 2019) kao i glavnog konferencijskog programa nalazi se u prilogu ovog poziva. Sve informacije o konferenciji dostupne su na adresi https://psihologijaimuzika2019.wordpress.com

Dobrodošli!
Organizacioni odbor PAM – IE 2019

Preuzmite dokumenta:

Program

Pre-conference workshop

Conference opening

Concert and opening

Poster


-----------------------------------------------


Poštovane koleginice i kolege,

sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo Vas da je Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja akreditovao prvu međunarodnu konferenciju Psihologija i muzika – interdisciplinarna susretanja kao stručni skup (3 boda) - oblik stručnog usavršavanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika zaposlenih u obrazovanju u Srbiji (https://skupovi.zuov-katalog.rs/index.php?action=page/catalog/view&id=362)

Verujemo da akreditovanje Konferencije kao stručnog skupa predstavlja dodatni povod da kolege iz prosvete, od 24. do 26. oktobra, budu u Rektoratu Univerziteta umetnosti u Beogradu, i da sa domaćim i stranim učesnicima razmene znanja i iskustva. 

Sve zainteresovane kolege pozivamo da se putem našeg sajta (https://psihologijaimuzika2019.wordpress.com) upoznaju sa temama koje će biti  razmatrane na Konferenciji, eminentnim plenarnim predavačima koje ćemo ugostiti, važnim datumima i pratećim događajima.

Očekujemo Vas na Konferenciji!

Organizacioni odbor PAM-IE Belgrade 2019

-----------------------------------------------
 

LOGO FINAL_mail.jpg                          
Психологија и музика – интердисциплинарна сусретања


Задовољство нам је да објавимо да ће прва међународна научна конференција Психологија и музика – интердисциплинарна сусретања бити одржана од 24. до 26. октобра 2019. године у Ректорату Универзитета уметности у Београду, на адреси Косанчићев венац бр. 29. Организатори конференције су Факултет музичке уметности Универзитета уметности у Београду, Институт за психологију Филозофског факултета Универзитета у Београду и Секција за психологију музике Друштва психолога Србије, а конференција је иницирана охрабрењем и подршком Европског друштва за когнитивне науке о музици (ЕSCOM).

Preuzmite pdf >>


-----------------------------------------------

The 4
th INTERNATIONAL CONGRESS OF CLINICAL AND HEALTH PSYCHOLOGY ON CHILDREN AND ADOLESCENTS will take place in the island of Mallorca this year from November 15 to 17. The mission of this congress is updating child clinical psychologist. Quality care for children’s mental health requires constant updating. We intend to bring the latest knowledge to clinicians and researchers. The collaboration between the different research groups that analyze and evaluate the different psychological disorders in childhood throughout the world is essential in a context of scientific progress.


More on link>>-----------------------------------------------

JEDANAESTI MEĐUNARODNI KONGRES KLINIČKE PSIHOLOGIJE U GRANADI


We inform you that the
11th INTERNATIONAL CONGRESS of CLINICAL  PSYCHOLOGY will be held in GRANADA (SPAIN), from 25th to 28th OCTOBER, 2018.

http://www.aepc.es/PsClinicaXI/presentacion_en.html

 

Reduced prices for members of this collaborating institution

 

A preview of the SCIENTIFIC PROGRAM:

http://www.aepc.es/PsClinicaXI/ProgramaCientifico_en.html

 

CALL FOR PAPERS: We are accepting four types of proposal formats including WRITTEN PRESENTATIONS and CLINICAL CASES (Poster format), CLINICAL SESSIONS and SYMPOSIUM:

 

Important: Deadline for abstract submission is JUNE 18th, 2018

http://www.aepc.es/PsClinicaXI/presentaciontrabajos_en.html

 

The number of places is limited.

REGISTRATION:

http://www.aepc.es/PsClinicaXI/Inscripcion_en.html

 

CONGRESS VENUE: Barceló Granada Congress 5*

http://www.aepc.es/PsClinicaXI/sede_en.html

 

Promotional video of the 11th International Congress of Clinical Psychology:

https://www.facebook.com/congresodepsicologiaclinica/videos/439685423115056/

 

Follow Us:

Twitter: @CongresoClinica

Facebook: https://www.facebook.com/congresodepsicologiaclinica/International conference 

13h DAYS OF APPLIED PSYCHOLOGY

- Psychology in and around us -

Dear colleagues,

Days of Applied psychology is a traditional annual nonprofit international scientific conference organized by the Department of Psychology of the Faculty of Philosophy, University of Niš, Serbia. The goal of the conference is to provide a spot where researchers in various areas of psychology can meet, present their research and exchange ideas. 

The 13th Conference Days of applied psychology will take place on September 29 th and 30th  2017, at the Faculty of Philosophy in Niš (Ćirila i Metodija 2, Niš, Serbia). 

Download invitation letter

--------


25. GODIŠNJA KONFERENCIJA HRVATSKIH PSIHOLOGA (Zadar, 8.-11.11.2017.)

Hrvatsko psihološko društvo, u suradnji s Hrvatskom psihološkom komorom, Društvom psihologa Zadar i Odjelom za psihologiju Sveučilišta u Zadru, organizira jubilarnu, 25. godišnju konferenciju hrvatskih psihologa (GKHP). Konferencija će se održati od 8. do 11. studenog 2017. godine u Zadru.

TEMA KONFERENCIJE: „Psihologija u promociji i zaštiti ljudskih prava i društvene pravednosti“

POZVANI PREDAVAČI: Dominic Abrams, University of Kent, UK, Maja Gabelica Šupljika, Ured Pravobraniteljice za djecu RH, Zagreb, Polli Hagenaars, European Federation of Psychologists Associations - Board on Human Rights and Psychology, Jan-Willem van Prooijen, International Society for Justice Research, i Tom Warnecke, Executive Board of the European Association for Psychotherapy.

 

25. GKHP je znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem. Službeni jezici konferencije su hrvatski i engleski.

Rok za prijavu sažetaka je 20.8.2017.

Ostale informacije o konferenciji, uključujući podteme, oblike sudjelovanja, rokove prijave sažetaka i sudjelovanja, dostupne su na http://konferencija2017.psihologija.hr/hr/

Radujemo se Vašem dolasku u Zadar!

 

Vera Ćubela Adorić,

Predsjednica Programskog odbora 25. GKHP

E-mail: po25gkhp@gmail.com

 

--------

 

ANNOUNCEMENT: 25. ANNUAL CONFERENCE OF CROATIAN PSYCHOLOGISTS (Zadar,  8.-11.11.2017.)

Croatian Psychologists Association in cooperation with the Croatian Psychological Chambers, Zadar Psychologists Society, and the Department of Psychology, University of Zadar, is organising the 25th Annual Conference of Croatian Psychologists (GKHP). The conference will be held November 8-11, 2017 in Zadar, Croatia.

CONFERENCE THEME: „Psychology in the promotion and protection of human rights and social justice“

KEYNOTE SPEAKERS:  Dominic Abrams, University of Kent, UK, Maja Gabelica Šupljika, the Office of the Ombudsman for Children, Zagreb, Croatia, Polli Hagenaars, European Federation of Psychologists Associations - Board on Human Rights and Psychology, Jan-Willem van Prooijen, International Society for Justice Research, and Tom Warnecke, Executive Board of the European Association for Psychotherapy.

25. GKHP is a scientific and professional meeting with international participation. The conference official languages are Croatian and English. 

 

Paper submission deadline is August 20, 2017.

Further information about the conference, including the subthemes, participation forms, submission and registration deadlines, is available at http://konferencija2017.psihologija.hr/hr/

 

We look forward to meeting you in Zadar!

 

Vera Ćubela Adorić,

Chair of the 25th GKHP Programme Committee

E-mail: po25gkhp@gmail.com


--------------------------------------------------


Dani primenjene psihologije 2017.


Poštovane kolegice i kolege,
pozivamo Vas da nam se pridružite na 5. kongresu psihologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem.
Detalji o kongresu su dostupni u pozivnom pismu na linku ispod:
http://dpfbih.ba/pismo.php
FB stranica kongresa: https://www.facebook.com/5kongrespsihologabih/

 

--------------------------------------------------

Fakultet za psihologiju i Psihološko savjetovalište za mlade
Univerziteta “Bijeljina” u saradnji sa Odjeljenjem za društvene djelatnosti gradske uprave Bijeljina, organizuju drugi po redu Sajam mentalnog zdravlja, pod nazivom “ U zdravom duhu, zdravo tijelo”.

Sajam će se održati 26.02.2016. godine, sa početkom u 12 časova, na Univerzitetu “Bijeljina”, Pavlovića put bb.

Pozivamo Vas da svojim aktivnim učešćem u svojstvu izlagača ili posetioca, podržite ovu manifestaciju i na taj način date svoj doprinos zaštiti i unapređenju mentalnog zdravlja mladih, ali i promovišete svoj ili rad i aktivnosti institucije koju predstavljate.

 

Preuzmite poziv>

Prijavni obrazac>

Poster>

--------------------------------------------------

 

II INTERNATIONAL CONGRESS OF CLINICAL AND HEALTH PSYCHOLOGY WITH CHILDREN AND ADOLESCENTS

From 17 to 19 November, Barcelona

Preuzmite poziv>>

Posetite sajt

--------------------------------------------------

Poziv za učešće na XII međunarodnoj naučnoj konferenciji  "Obrazovanje u sportu"

poziv>>

call for papers>>

 

--------------------------------------------------

VII Međunarodna naučno-stručna konferencija “Unapređenje kvalitete života djece i mladih”, koja će se održati od 24.-26.06. 2016.  godine u Tuzli.

prijavni obrazac>>

uputstvo>>

poziv>>

--------------------------------------------------

Occupational Safety and Health:
Towards a Stronger OSHStrategy for Europe
Thon Hotel Brussels City Centre, Brussels
Wednesday 24th February 2016
KEY SPEAKER:
Veerle Miranda / Labour Market PolicyAnalyst / OECD

registracija >>

flayer >>

--------------------------------------------------

STAR,  Stress  and  Anxiety Research Society Conference, Zagreb,
6.-8.7. 2016, sa linkom na fajl Star 2016.

preuzmite poziv >>

--------------------------------------------------

 

IV strucno-naucni skup sa medjunarodnim ucescem „Aktuelnosti u edukaciji i rehabilitaciji osoba sa smetnjama u razvoju“

Beograd, 24-25. oktobar 2015. godine

 

preuzmite pozivno pismo >>

preuzmite uputstvo >>

 

--------------------------------------------------

 

- International Psychological Applications Conference and Trends 2016 (InPACT 2016) 30 April to 2 May, 2016– Lisbon, Portugal

preuzmite dokument >>

preuzmite poster >>

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović