Etički kodeks
 • Serbian Language
 • English (UK)

На 24. седници Извршни Одбор Друштва психолога Србије је донео одлуку о додељивању награде  "Јосип Бергер", за најбољи мастер рад који се односи на практичан рад психолога са појединцима, групама и организацијама, и чији резултати и закључци несумњиво упућују на конкретне могућности унапређивања делатности психолога у професионалној пракси.

Награда се додељује дипломираним психолозима – мастерима који су своје звање стекли на студијским програмима од укупно 300 ЕСПБ бодова из психологије, акредитованом од стране надлежног органа  Републике Србије. Награда "Јосип Бергер" се додељује једном годишње за рад који је одбрањен са оценом најмање 9 (девет), годину дана уназад од дана објаве Конкурса за Награду.

Најбољи мастер  рад ће се утврдити на основу следећех  критеријума:

 • Пријављени мастер рад је својим теоријским разматрањима, истраживачким проблемом и циљевима специфично усмерен на практичан рад психолога са појединцима, организацијама и групама

 • Пријављени мастер рад својим резултатима и закључцима несумњиво упућује на конкретне могућности и предлоге унапређивања делатности психолога у професионалној пракси.

 • Пријављени мастер рад је изведен у складу са међународно важећим СИМРАД стандардом

 • Пријавњени мастер рад је резултат теренског истраживања спроведеног од стране аутора рада самостално или у оквиру истраживачког тима

 • Пријављени мастер рад је оригинални научни рад аутора и није у целини претходно  публикован.


Пријава кандидата за награду треба да  садржи:

 • Биографију аутора пријављеног мастер рада у електронској форми (текстуални фајл), не дужу од 2500 карактера са размацима

 • Пријављени мастер рад у електронској форми

 • Сагласност аутора за пријаву на Конкурс за доделу Награде

 • Сагласност ментора за пријаву на Конкурс за доделу Награде

 • Образложење пријаве рада написано од стране ментора или члана комисије за одбрану пријављеног рада, са посебним нагласком на потенцијални допринос пријављеног рада унапређењу делатности психолога у професионалној пракси. Образложење треба да буде у електронској форми (текстуални фајл), не дуже од 3000 карактера са размацима.  

Предлози за Награду се упућују Друштву психолога Србије од стране појединца и установа секретару Друштва психолога Србије електронском поштом (адресa  sekretar@dps.org.rs ).      

Награда се састоји од: повеље, прикладне поклон-књиге са посветом у којој се наглашава за шта се поклон додељује  и бесплатне чланарине у Друштву психолога Србије у наредних 5 година .

Уручивање Награде се врши  на свечаности у оквиру Научно-стручног скупа психолога, а пре уручивања награде чита се писмено образложење  Жирија.

Састав Жирија је: Драган Жуљевић, председник Жирија; Јелена Сладојевић Матић, заменик председника Жирија,  Мирјана Беара, члан Жирија; Невена Ловринчевић, члан Жирија и Миља Кривокућа, члан Жирија. 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

KONGRES PSIHOLOGA SRBIJE 2020 U NOVOM TERMINU

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić