Почетна

О Друштву

Часопис Психологија

Конгрес психолога Србије

Центар за примењену психологију

Психолошке новине

Контакт

Друштво психолога данас

Чланство у 2022.


70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

 

Као активни члан Друштва:

 • аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
 • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
 • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
 • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
  учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
 • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
 • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
 • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
 • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
 • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
 • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.
 • Имате право на потврду ДПС за различите видове додатног стручног усавршавања које припада неформалном образовању а који су признати од стране нашег удружења  http://www.dps.org.rs/163-vesti/1524-anketa-o-obukama

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

 

Чланство у 2022.

 Друштво психолога Србије

 • Српски језик
 • English

DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE U NIŠU
KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Petar Mitić

Na Filozofskom  fakultetu u Nišu održana je, 25. i 26. septembra ove godine, Konferencija „Dani primenjene psihologije", na kojoj su, pored učesnika sa svih odeljenja za psihologiju univerziteta Srbije, prisustvovali i gosti iz Sofije, Skoplja i Banja Luke.

O MOBINGU I LIDERSTVU
VAŽNA MISIJA PSIHOLOGA

Radmila Korica Tošović

U našoj sredini se poslednjih godina sve više govori o mobingu kao pojavi. To je dobro jer znanje olakšava prepoznavanje pojave, što je prvi korak u borbi protiv nje. Međutim, malo se govori o vezi između mobinga i liderstva, odnosno menadžmenta. A veza ne samo da postoji već je direktna, negativna, uzročno-posledična i ključ je za efikasnu borbu, čak prevenciju, mobinga.

XV SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA
OSNIVANJE SAVETOVALIŠTA U OKVIRU DPS

Branislav Strahinić

Petnaesta sednica IO DPS održana je 24.09.2010. godine u prostorijama DPS. Pored šest članova IO, sednici su prisustvovali i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, direktor CPP Duško Babić i sekretar društva Milena Šćurić. Na početku Sednice razmatrane su aktivnosti oko Zakona o psihološkoj delatnosti.

KOMENTAR
O UGLEDU DRUŠTVA

Aleksandar Milojević

Dobro je poznato, što naročito ističu poslenici drugih struka, da je DPS jedno od najorganizovanijih i najaktivnijih strukovnih udruženja u Srbiji. Međutim, već duži niz godina broj aktivnih članova (oni koji redovno plaćaju članarinu), prema evidenciji Stručne službe se ne povećava uprkos činjenici da broj diplomiranih psihologa raste.

DVE SKALE U KORELACIJI NE MERE ISTU STVAR
BEZ DOKAZA

Petar B. Kostić

Da podsetim čitaoce psiholoških novina. U broju PN 332 objavljen je sledeći tekst: „Jedan, nama nepoznati, srpski doktor psiholoških nauka je, u svojstvu recenzenta radova za EIP10 napisao i potpisao sledeće dve rečenice:..."

INTERVJU SA PROF. DR ŽARKOM TREBJEŠANINOM
NIŠTA SE NE MENJA SAMO OD SEBE

Milena Ćuk

Profesor dr Žarko Trebješanin aktivno je učestvovao u nekoliko dešavanja na ovogodišnjem Saboru. Učestvovao je na plenarnom predavanju Društveni karakter danas, na okruglom stolu Odnos prema bolesti kao pokazatelj zdravog društva i vodio je dešavanje na temu Sećanje na prof. dr Nikolu Rota povodom objavljivanja izabranih dela Nilkole Rota.

SASTANAK PODRUŽNICE ZAPADNOBAČKOG OKRUGA
DRUŠTVENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U RADU

Radmila Babičković

Ni visoke temperature nisu sprečile da se 02.07.2010. godine na još jednom u nizu sastanaka okupe i u prijatnoj atmosferi razmene svoja mišljenja i iskustva psiholozi iz Sombora i Kule. Ovoga puta domaćini su bili osnovna škola „Dositej Obradović" Sombor i psiholog Meira Mrđenov. Povod za okupljanje bio je više nego dobar.

SA SAJTOVA
POSLEDICE KATASTROFA

Vesna S. Disić

U recentnim istraživanjima pojavljuje se i jedna tema koja nije rezultanta socijalnih odnosa u jednom društvu, već posledica prirodnih katastrofa, koje su na žalost sve češće.

OSVRT NA CITATNU ANALIZU RADOVA PROFESORA MILOŠEVIĆA
PREPOZNATLJIV U SVETU

Milanko D. Čabarkapa

Bavljenje naukom, kao ni u jednoj drugoj oblasti, podrazumeva strpljivost, upornost i posvećenost, da bi na kraju došlo do rezultata koji su originalni i značajni za naučnu javnost i društvo u celini. Da bi se to postiglo, u nauci nije dovoljno samo predano raditi i istraživati, već se rezultati moraju objavljivati u relevantnim naučnim i stručnim publikacijama...

PRVA OBUKA ZA TEST VELIKIH PET PLUS DVA
Nataša Barišić Ciganović

Fantastično - bila bi jedna reč pomoću koje bi mogli sasvim kratko da opišemo obuku za test Velikih pet plus dva, koju je Centar za primenjenu psihologiju realizovao u subotu 2.10.2010. godine u prostorijama Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

На мрежи

Ко је на мрежи: 219 гостију и нема пријављених чланова

Мејлинг листа

Пријавите се за мејлинг листу ДПС

Контакт подаци

Адреса: Ђушина 7, 11020 Београд
Тел: +381 11 3232961, +381 11 3035131
Имејл: dpscpp@orion.rs

Уредник и администратор сајта: Душко Кљајић
Секретар ДПС: Марија Вукотић Одаловић