Društvo psihologa danas
  • Serbian Language
  • English (UK)

U Lisabonu je od 14. do 16. novembra 2019. godine održan Međunarodni samit o psihologiji i globalnom zdravlju sa naglaskom na uticaj klimatskih promena na planetu. Na poziv Američke psihološke asocijacije ovom samitu je prisustvovao kolega Nikola Petrović, predsednik Odbora za etička pitanja Društva psihologa Srbije. Samitu je prisustvovalo i još 42 predstavnika psiholoških udruženja sa pet kontinenata. Tokom prvog dana samita potpisana je i Lisabonska proklamacija kojom su se učesnici samita obavezali na saradnju kako bi ujedinjeni psiholozi mogli da se uhvate u koštac sa globalnim problemima.

Zaključak samita je bio da glavni uzrok zagađivanja prirode leži u ljudskoj pohlepi i ponašanju koje je proisteklo iz neobaveštenosti o štetnosti istog. Psiholozi okupljeni na samitu počeli su sa osmišljavanjem akcija koje se mogu preduzeti, a jedna od prvih je edukacija psihologa – da mi kao struka možemo učiniti nešto na promeni ponašanja ljudi i da osvestimo psihologe da to jeste naša oblast delovanja, ali i dužnost. Nikola Petrović koji je učestvovao na samitu poziva sve zainteresovane psihologe koji su spremni da se angažuju po ovom pitanju, bilo u vidu edukacije, medijske kampanje ili istraživanja da mu se jave na email: nicholas.petrovic@gmail.com .

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPP

KONGRES PSIHOLOGA SRBIJE 2020 U NOVOM TERMINU

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić