Почетна

Организација

Чланство у 2022.

70 godina Drustva kvadratПоштоване колегинице и колеге психолози,

Уколико већ нисте обновили своје чланство за 2022. годину, позивамо Вас да нам се придружите. И ове године ћемо настојати да пружимо најбоље погодности за своје чланове. Подсећамо Вас и на додатне попусте уколико се одлучите за групну уплату за десет и више психолога из исте установе, секције или подружнице.

Као активни члан Друштва:

• аутоматски постајете и члан Европске Федерације Психолошких Асоцијација (ЕФПА)
  • отварате могућност да својим ангажовањем у секцијама и подржницама, иницијативом и креативношћу унапредите рад Друштва и психолошке струке у целини
  • бирате да својим доприносом штитите интегритет психолога и психолошке струке
  • добијате могућност стручног усавршавања на семинарима и вебинарима Друштва психолога и Центра за примењену психологију
    учешћа на научно-стручним скуповима по бенефицираној цени која важи само за чланове
  • стичете право да преко Друштва акредитујете свој семинар
  • као члан националног струковног удружења, стичете предност на конкурсима министарстава и других релевантних организација
  • бесплатна годишња претплата на Психолошке новине и попуст на научни часопис „Психологија“ као и на котизацију за Конгрес психолога Србије – наш највећи стручни скуп у земљи
  • колегинице и колеге који дипломирају имају право на бесплатно чланство у Друштву у текућој години
  • чланови имају отворену могућност да објављују ауторске чланке у Политикином недељном магазину http://www.dps.org.rs/163-vesti/1534-tekstovi-za-politikin-nedeljni-magazin
  • повећате видљивост својих професионалних компетенција у јавости преко регистра додатног стручног усавршавања који се формира само од наших чланова и биће истакнут на званичној интернет страници Друштва.

Више информација на линку: http://dps.org.rs/clanstvo/o-clanarini

Чланство у 2022.

Друштво психолога Србије

• Српски језик
  • English

Имајући све поменуто у виду, посебну пажњу скрећу рекламе које потенцирају коцкање као вид игре на срећу, а у којима се истиче да ће добитак довести неког до неизмерног богатства. Рекламе за кладионице снимају истакнуте јавне личности, односно особе које могу бити значајни фактори обликовања понашања младих. Имајући у виду да и истраживања показују релативно високе стопе зависности међу становништвом, а посебно коцкања, ДПС реагује јавном осудом рекламирања кладионица.

Верујемо да би у опшем интересу грађана било веома важно покретање иницијативе за законске рестрикције у вези са  рекламирањем коцкарница, забрану отварања коцкарница близу школа, као и забрану да коцкарнице буду спонзори спортских манифестација или клубова, а све то по угледу на земље које су то већ спровеле, нпр. Шпанија и Велика Британија. Такође, пошто у Р. Србији већ постоје законске одредбе којима се ограничава рекламирање алкохолних пића или цигарета, због штетних последица по здравље и потенцијалног изазивања зависности, сматрамо да се исти принцип може и треба применити на рекламирање коцкарница, с обзиром да се јавно и неограничено рекламирање коцкарница може схватити и као промоција зависничког понашања.

Председница Друштва психолога Србије
Проф.др Тамара Џамоња Игњатовић,

и

Извршни одбор Друштва психолога Србије