Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

RAZVOJNA PSIHOLOGIJA
Drugo, dopunjeno i izmenjeno izdanje

Ivan Jerković, Marija Zotović

redovna cena: 1230 dinara

cena sa popustom: 990 dinara 


Prvo izdanje ove knjige nastalo je 2010.godine i vrlo brzo tiraž je bio rasprodat. Ovaj udžbenik naišao je na izuzetno pozitivan prijem u našoj akademskoj javnosti, pogotovo onoj koja se bavi obrazovanjem nastavnika. S jedne strane su to studenti psihologije, a sa druge studenti različitih nastavničkih usmerenja, učitelji, pedagozi, vaspitači, defektolozi itd. Poglavlja u knjizi bila su razvrstana u četiri velike celine. Prva se odnosila na opšte probleme razvojne psihologije (u kojoj se iznose osnovne istorijske i teorijske odrednice razvojne psihologije), druga na procedure prikupljanja podataka (upitnik, intervju, posmatranje, skale procene i sociometrijski postupak), a u trećoj su se obrađivali periodizacija razvoja i životna razdoblja globalno. Četvrtu celinu činila su poglavlja koja se bave razvojem psihičkih funkcija kao što su: emocije, inteligencija, govor, motorika itd.

U ovom drugom, dopunjenom i izmenjenom izdanju, po rečima autora, učinjeno je nekoliko intervencija. Prvo, redosled poglavlja je promenjen da bi odgovarao redosledu izlaganja sadržaja u nastavi na univerzitetu, onako kako je autori održavaju. Drugo, napisana su dva potpuno nova poglavlja (o dečijem crtežu i dečijoj igri) koja upotpunjuju sadržaj u odnosu na prethodno izdanje, tako da se za ovo izdanje može reći da predstavlja zaokruženu celinu u oblasti. Treće, neka postojeća poglavlja pretrpela su određene izmene tako što je napisan još dodatni tekst. Takav je slučaj u poglavljima koja obrađuju teorijske pristupe Pijažea i Vigotskog, kojima su pridodati kraći tekstovi na temu teorije uma i metakognicije. Četvrta izmena odnosi se na pokušaj autora da obogaćivanjem teksta ilustracijama (crtežima i fotografijama) grafički učine pisani sadržaj prijemčivijim za čitanje i informativnijim.

Nadamo se da će životni put ovog izdanja udžbenika nastaviti da sledi uspešan tok razvoja u njegovoj mladosti i da će biti od pomoći u obrazovanju kompetentnih stručnjaka u oblasti psihologije i obrazovanja nastavnika.Naručivanje: E-mail  dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović