Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

neopr

NEO PI-R, primena i interpretacija

dr sci D. Đurić Jočić, doc dr T. Džamonja Knežević, doc dr G. Knežević

redovna cena: 840 dinara

cena sa popustom: 670 dinara


Knjiga  "NEO PI-R, primena i interpretacija" posvećena je upitniku ličnosti koji je baziran na Petofaktorskom modelu ličnosti. Cilj knjige je da se prezentuje primena NEO PI R upitnika na osnovu empirijskih istraživanja i praktičnog iskustva autora, posebno u oblasti kliničke psihologije. Široka upotreba ovog upitnika u različitim oblastima, zasniva se na pretenzijama modela da predstavi univerzalne dimenzije ličnosti koje obuhvataju normalne i patološke fenomene ličnosti u jedinstveno polje. U prvom dalu razmatran je odnos normalnosti i amoralnosti, međuodnos crta ličnosti, poremećaja ličnosti i teških mentalnih poremećaja. U drugom delu predstavljeno je istraživanje o primeni upitnika na našoj kliničkoj populaciji. Treći i četvrti deo knjige razmatra etape korišćenja instrumenta od zadavanja, preko kodiranja, do interpretacije rezultata, a navedeni primeri treba da omoguće razumevanje procesa obrade i korišćenja rezultata.

 

Proces prevoda i empririjske provere NEO PI R upitnika odobren je od strane Psychological Assessment Resources Inc., kao nosioca izdavačkih prava. Autori su u saradničkom kontaktu sa tvorcima instrumenta Costa-om и McCrae-om, i njihova podrška u procesu prevođenja instrumenta i kasnijoj proveri je bila od velikog značaja.

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić