Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

 Prica-u-igri

PRIČA U IGRI, IGRA U PRIČI
interaktivne priče za decu

Dušica Bojović

redovna cena: 1400 dinara

RECENZIJA:

 

Kada poteknu priče iz pera Dušice Bojović, onda nastaje bogata riznica kreativnih ideja i aktivnosti koje su dragocene u radu sa najmlađima, a značajna inspiracija odraslima.

„Priča u igri, igra u priči – interaktivne priče za decu“ je knjiga u kojoj osim maštovitih i intrigantnih priča koje predstavljaju čudesna vrata koja mališane uvode u svet realnosti i saznanja, sigurne staze predstavljaju i dramske tehnike koje pojačavaju doživljaj i doprinose stvaranju jasnih uvida.

„Priča u igri, igra u priči“ je materijal koji predstavlja dobar vodič u osmišljavanju, adaptaciji i realizaciji akcionih priča i dramatizacija kao posebnog oblika rada u okviru dramskog metoda. Knjiga sadrži više akcionih priča koje su različite po obliku – sredstvu participacije dece. Deca tokom dramatizacije prolaze kroz procese kreativne drame i dramske tehnike poput: igra uloga, improvizacija, vruća stolica, karakter na zidu... i na taj način se produbljuje doživljaj teksta čime se povećava i njegov uticaj na decu. U fokusu dramatizacije je akcija i ona mora biti jasna i uverljiva jer pruža mogućnost deci da isprobaju novo iskustvo u bezbednom okruženju, da razvijaju komunikativne sposobnosti i da osveste svoje emocije, a vaspitačima da, kako kaže autorka „imaju efikasno sredstvo za ostvarivanje niza vaspitno-obrazovnih ciljeva koji se odnose na sve aspekte razvoja“.

Osim akcionih priča i dramatizacija, knjiga sadrži i 11 kompletno razrađenih dramskih radionica koje predstavljaju bogat izvor za obradu različitih tema kao što su: razvoj samopoštovanja, povećanje nivoa tolerancije kod dece, identifikacija određenih osećanja, kreativan pristup u rešavanju problema. Na kraju, čitaoca će obradovati bajka o vilenjaku Simi koja se lako može dramatizovati i postaviti kao pozorišna predstava u kojoj će se deca oprobati na sceni.

„Priča u igri, igra u priči – interaktivne priče za decu“ je knjiga koja se tematski i stilski nadovezuje na ranije napisane autorkine knjige: "Više od igre", Moć mašte, moć pokreta", "Uhvati ritam afričke priče" i "Priroda deci pripoveda“. Pisana je jasnim jezikom, stručno zasnovana i originalna, pa je preporučujem prosvetnim radnicima i roditeljima koji žele da ostvare inovativan pristup u radu sa decom i da zajednički učestvuju u kreativnom procesu otkrivanja i saznavanja.

 

mr Dijana Kopunović Torma, psiholog

 

Naručivanje: E-mail dpscpp@sezampro.rs, www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685, adresa Đušina 7/III Beograd

 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović