Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

odpitanja

OD PITANJA DO SAZNANJA

autor Dušica Bojović

redovna cena: 1400 dinara

Izvod iz recenzije:

Deca u svetu dramskog istraživanja,kako glasi podnaslov knjige Dušice Bojović, uklapa se u savremeni koncept učenja. U ovoj knjiizi autor nas znalački uvodi i vodi kroz svet kreativne, procesne drame i njenih mogućnosti u vaspitno-obrazovnom radu.                                                                                                                                          

U uvodnom poglavlju Dušica Bojović daje kratak osvrt na teorijsku osnovu dramskog metoda, njegovog značaja za vaspitno obrazovni proces i proces učenja kod dece.

Centralno mesto u knjizi zauzimaju dramske tehnike, koje autor vidi kao moćan alat u radu vaspitača sa svim uzrasnim grupama. Dušica Bojović daje iscrpan prikaz različitih dramskih tehnika koje nisu bile obuhvaćene u knjizi „Moć mašte, moć pokreta”. Za svaku od ponuđenih dramskih tehnika daje pravila i principe o kojima treba razmišljati, govori o uslovima koji su potrebni da bi određena tehnika bila uspešno primenjena, navodi  mogućnosti određene tehnike, na čemu je fokus, korake u primeni, jasno ističe ulogu vaspitača i koje su aktivnosti dece.

Prateći savremene tokove u vaspitanju i obrazovanju kroz ponudu dramskih tehnika i kroz različite sadržaje autor suptilno daje primere i govori o značaju vršnjačkog učenja. Sugeriše vaspitačima ideju da sami promišljaju o osmišljavanju scenarija u kome deca treba nekoga nešto da nauče.

Deca u svetu dramskog istraživanja je knjiga koja nas uvodi u čari dramskog metoda i koju preporučujem za čitanje i korišćenje svima koji se na neki način bave pedagogijom. Autor je stvorio delo koje svaki vaspitač treba da poseduje u svojoj literaturi. Primeri scenarija u knjizi nisu dati kao zbirka recepata, nego kao ponuda razrađenog materijala koji se, zavisno od umešnosti i kreativnosti vaspitača, mogu koristiti u celosti, ili će služiti kao vodič i smernice za nove ideje.

Recenzent: Biljana Radosavljević, pedagog

Naručivanje: E-mail: dpscpp@sezampro.rs www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685; adresa Đušina 7/III Beograd


 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić