Zakoni i pravilnici
  • Serbian Language
  • English (UK)
U maju 1996. godine u Službenom glasniku broj 25, objavljen je Zakon o uslovima za obavljanje psihološke delatnosti.

STATUT DRUŠTVA PSIHOLOGA SRBIJE , 2016. god

Društvo psihologa Srbije je na svojoj sednici održanoj septembra 1989. godine, donelo Pravilnik Suda Časti , čija je osnovna funkcija zaštita etičkih normi struke i očuvanje ugleda poziva psihologa, potom utvrđivanje sankcija, postupka i uslova za njihovo izricanje.

Sa navedenim zakonskim odredbama i propisima usklađena je i izdavačka i distributivna delatnost Centra za primenjenu psihologiju. Jedan od osnovih preduslova za nabavku i korišćenje testovnog materijala jeste da je reč isključivo o diplomiranom psihologu, koji je stoga u obavezi da tom prilikom dostavi i fotokopiju diplome ili uverenja o diplomiranju.
Psiholozi koji se ne pridržavaju zakonskih odredbi i načela Etičkog kodeksa, sami umnožavajući testove van Centra i Društva psihologa, omogućavaju zloupotrebu od strane nestručnih i neodgovornih lica, pri čemu se najčešće odstupa od standardnog oblika, procedure i kvaliteta psiholoških instrumenata.

KOMPROMITOVANJEM TESTA ILI PAK NEKE DRUGE PSIHOLOŠKE AKTIVNOSTI, UTIČE SE I NA STRUČNI AUTORITET STRUKE I VAŠ LIČNI.

Zalaganjem za pridržavanje navedenih zakonskih odredbi, Društvo psihologa ima najbolje namere u zaštiti profesionalnih interesa i identiteta psihologa kao pojedinca i grupe.


Na 22. sednici Izvršnog odbora Društva psihologa Srbije održanoj 02.07.2013.godine usvojen je PRAVILNIK O DODELI NAGRADE ZA ŽIVOTNO DELO DRUŠTVA PSIHOLOGA SRBIJE

Pravilnik o dodeli nagrade “Josip Berger” za najbolji master rad iz oblasti psihologije primenjenu u praksiПравилник о часопису Психологија

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131, Fax: +381 11 3239685,
E-maildpscpp@orion.rs
Glavni urednik: Dag Kolarević
Sekretar: Marija Vukotić Odalović
Tehnički urednik i administrator: Nadežda Perišić Savić