Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

cas psih istrazivanjaPosle šest godina pauze Institut za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je ponovo pokrenuo izlaženje časopisa Psihološka istraživanja. Glavni i odgovorni urednik je prof. dr Bora Kuzmanović, zamenik uredinka dr Dijana Plut, a članovi redakcije: mr Darinka Anđelković, doc. dr Aleksandar Dimitrijević, prof. dr Nada Korać, doc. dr Tinde Kovač Cerović, mr Zoran Pavlović, doc. dr Ivana Petrović i Olga Marković, sekretar redakcije. Članove Saveta čine ugledni stručnjaci iz zemlje i inostranstva.

Prvi broj časopisa izašao je pre 25 godina i sa promenljivom redovnošću izlaženja objavljivan je do 2004. godine. Obnovljeni broj se nastavlja na prethodnu tradiciju, ali unosi i neke značajne novine.

Časopis je sadržinski profilisan kao publikacija koja pokriva pre svega društveno relevantne teme iz različitih oblasti psihologije i koja podržava kulturno i društveno osetljivu psihologiju. Objavljivaće različite tipove tekstova koji se na psihološki način i psihološkom metodologijom bave društveno relevantnim fenomenima, a otvoren je i za i granična područja, tj. za istraživače koji se bave psihološki relevantnim temama u okviru ostalih društvenih nauka. S obzirom da je namenjen pre svega naučnoj zajednici, opremanje članaka i časopisa u celini mora biti u skladu sa standardima koji važe za naučne tekstove iz oblasti psihologije. Radovi su kategorisani u skladu sa Aktom o uređivanju naučnih časopisa Ministarstva za nauku i tehnološki razvoj, i to su: naučni (originalan naučni rad, pregledni rad, prethodno saopštenje, naučna kritika) i stručni (stručni rad, informativni prilog, prikaz). Objavljuju se na srpskom i engleskom jeziku. Svi tekstovi prolaze kroz recenziju dva kompetentna recenzenta. Časopis izlazi dvaput godišnje.

Prvi broj Psiholoških istraživanja za 2010. godinu je izašao. U ovom broju objavljeni su sledeći radovi: Dragan Popadić: Building up European Identity: From the Chimney Smoke; Zoran Pavlović: Prihvatanje demokratije i demokratske orijentacije u Srbiji u kontekstu društvenih promena; Pеtеr Radо: School Failure in Serbia; Vera Rajović, Olja Jovanović: Profesionalno i privatno iskustvo sa osobama s posebnim
potrebama i stavovi nastavnika redovnih škola prema inkluziji; Vitomir Jovanović, Aleksandar Baucal: Kako nastaju i kako nestaju nove kompetence: socijalna interakcija i kognitivni razvoj; Nataša Hanak: Razlike između trudnica sigurnog obrasca i nesigurnih obrazaca afektivne vezanosti u pogledu tranzicije ka materinstvu.

Psihološka istraživanja se mogu nabaviti u Institutu za psihologiju i Društvu psihologa Srbije, a elektronska verzija je dostupna sajtu www.komunikacija.org.rs, i to na www.komunikacija.org.rs/komunikacija/casopisi/Psiholoska%20istrazivanja/XIII_1/index_html?stdlang=ser_lat.

Godišnja pretplata za radne organizacije iznosi 600 dinara, a za pojedince 400 dinara, uz poštanske troškove. Uplate se mogu izvršiti na žiro račun Filozofskog fakulteta: 840-1614666-19, svrha uplate: pretplata na časopis Psihološka istraživanja.

Pozivamo sve zainteresovane kolege da pošalju svoje radove preko elektronske pošte redakcije: ps.istrazivanja@gmail.com.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Obaveštenje o načinu rada

Poštovani,

Obaveštavamo vas da se naš rad od ponedeljka, 18.05.2020.god, nastavlja u prostorijama na koje ste navikli, u Đušinoj br 7, III sprat Rudarsko-geološkog fakulteta.

Hvala vam na razumevanju i podršci tokom rada u vanrednom stanju.

Vidimo se na dobro poznatoj adresi, ostajte zdravo i svako dobro.

Vaš DPS i CPPPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Prijava na Newsletter

Na mreži

Ko je na mreži: 190 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović