Početna
  • Serbian Language
  • English (UK)

U sredu, 26.10.2011. održan je sastanak podružnice psihologa Zapadno-bačkog okruga u ŠOSO „Vuk Karadžić" u Somboru.

Učesnici su imali priliku da vide senzornu sobu koja se nalazi u ŠOSO „Vuk Karadžić"  u Somboru - predstavljene su tehnologije kojima je soba opremljena, a  učesnici su saznali i nešto više o predviđenoj primeni senzorne sobe, kao i njenim konkretnim prednostima i slabostima u radu sa decom.

Takođe, učesnicima je prezentovan razvoj uloga tzv." specijalnih škola" kroz sve veću saradnju sa redovnim školama, kao i resursni centar „Delo" iz Sombora - kroz ovaj resursni centar, pojednici, kao i redovne škole mogu da potraže podršku za rad sa decom sa teškoćama u učenju ili poremećajima u ponašanju. Učesnicima su predstavljeni projekti na kojima Centar trenutno radi u cilju razvoja saradnje sa redovnim školama.

U okviru sastanka su se, kao i uvek, razmenjivala iskustva, ovog puta o radu sa decom sa teškoćama u učenju i poremećajima ponašanja. Osim saznanja koje smo dobili o konkretnim tehnikama rada i tehnologijama na čijem se razvoju i nabavci radi u okviru ŠOSO „Vuk Karadžić" i resursnog centra „Delo", bili smo u prilici i da diskutujemo o konkretnim problemima u radu sa decom i predlozima za njihovo rešavanje, što se pokazalo veoma dragocenim za sve učesnike.


Mirjana Oblaković


 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

kongres 69.jpg

Počela je prijava radova za Kongres psihologa Srbije 2021. Više informacija na sledećem linku: https://www.dps.org.rs/prijava-radaPSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 157 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs

Tehnički urednik i administrator sajta: Duško Kljajić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović