Početna

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Poštovane koleginice i kolege,

Želim da vas obavestim da je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja raspisalo Javni poziv za izbor lica koja će učestvovati u ocenjivanju kvaliteta rukopisa udžbenika/ datum objave: 10.05.2016.. Po novom Zakonu o udžbenicima psiholozi mogu biti ocenjivači u dva slučaja. Jedan je kad pregledaju udžbenik za nastavni predmet psihologija, a drugi je kada se pregledaju udžbenici i nastavna sredstva bilo kog predmeta za prvi ciklus osnovnog obrazovanja (od 1 do 4 razreda) i tada su psiholozi dodatni članovi Komisije, pored 3 člana koji su baš za predmet (oni gledaju da li je udžbenik usklađen sa uzrastom i druge psihološke aspekte).

Ne treba očekivati da će u budućnosti biti mnogo novih udžbenika iz psihologije, ali će zato psiholozi obilato biti angažovani u drugom slučaju jer tu uvek ima puno novih udžbenika. Ako neko želi može se o tome bolje upoznati u novom Zakonu o udžbenicima (Prosvetni glasnik 68/15), posebno član 21. Pregled udžbenika se vrši primenom Standarda kvaliteta udžbenika (upravo su usvojeni novi standardi ali nisu još objavljeni).

Prijavljivanje je lako i ne zahteva troškove ali da bi se osoba našla na listi ocenjivača mora da prođe jednodnevnu obuku. Kada se osoba jednom nađe na listi onda do daljnjeg je tu (u zakonu se ne navodi koliko je trajanje liste). Naravno rad u takvim Komisijama je honorarisano, Da bi imali orijentir do sad je pregled udžbenika i radne sveske npr. za 3 razred osnovne škole bilo 8500 dinara, ali ne znam kako će u budućnosti biti.

Ukoliko je neko zainteresovan da se prijavi a ima neku nejasnoću može se javiti Eleonori Vlahović na 065 533 10 25 ili 208 19 09 ili na mail eleonora.vlahovic@zuov.gov.rs

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 555 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović