Publikacije
  • Serbian Language
  • English (UK)

odpitanja

OD PITANJA DO SAZNANJA

Dušica Bojović

redovna cena: 1400 dinara

Izvod iz recenzije:

Deca u svetu dramskog istraživanja,kako glasi podnaslov knjige Dušice Bojović, uklapa se u savremeni koncept učenja. U ovoj knjiizi autor nas znalački uvodi i vodi kroz svet kreativne, procesne drame i njenih mogućnosti u vaspitno-obrazovnom radu.                                                                                                                                          

U uvodnom poglavlju Dušica Bojović daje kratak osvrt na teorijsku osnovu dramskog metoda, njegovog značaja za vaspitno obrazovni proces i proces učenja kod dece.

Centralno mesto u knjizi zauzimaju dramske tehnike, koje autor vidi kao moćan alat u radu vaspitača sa svim uzrasnim grupama. Dušica Bojović daje iscrpan prikaz različitih dramskih tehnika koje nisu bile obuhvaćene u knjizi „Moć mašte, moć pokreta”. Za svaku od ponuđenih dramskih tehnika daje pravila i principe o kojima treba razmišljati, govori o uslovima koji su potrebni da bi određena tehnika bila uspešno primenjena, navodi  mogućnosti određene tehnike, na čemu je fokus, korake u primeni, jasno ističe ulogu vaspitača i koje su aktivnosti dece.

Prateći savremene tokove u vaspitanju i obrazovanju kroz ponudu dramskih tehnika i kroz različite sadržaje autor suptilno daje primere i govori o značaju vršnjačkog učenja. Sugeriše vaspitačima ideju da sami promišljaju o osmišljavanju scenarija u kome deca treba nekoga nešto da nauče.

Deca u svetu dramskog istraživanja je knjiga koja nas uvodi u čari dramskog metoda i koju preporučujem za čitanje i korišćenje svima koji se na neki način bave pedagogijom. Autor je stvorio delo koje svaki vaspitač treba da poseduje u svojoj literaturi. Primeri scenarija u knjizi nisu dati kao zbirka recepata, nego kao ponuda razrađenog materijala koji se, zavisno od umešnosti i kreativnosti vaspitača, mogu koristiti u celosti, ili će služiti kao vodič i smernice za nove ideje.

Recenzent: Biljana Radosavljević, pedagog

Naručivanje: E-mail: dpscpp@sezampro.rs www.dps.org.rs; tel. +381 11 3232961 i 3035131, faks 3239685; adresa Đušina 7/III Beograd


 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović