Istorijat
  • Serbian Language
  • English (UK)
Psihološke novine, strukovni i stručni list Društva psihologa Srbije, izlaze neprekidno već duži niz godina, od 1977 godine, u mesečnom ritmu. One su sa prvim brojem u januaru 1977. nastavile tamo gde su 1974. zastala Dokumenta DPS.

Psihološke novine su se dosad potvrdile kao nezamenjivo sredstvo uzajamnog informisanja i komuniciranja psihologa Srbije. Istovremeno, postale su i dragocena riznica podataka za istoriju Društva psihologa i razvoja psihološke nauke u Srbiji. Takođe, odigrale su i značajnu stručnu obrazovnu funkciju, jer su pisale o velikom broju stručnih problema i velikom broju svetskih i domaćih psihologa i njihovom doprinosu razvoju psihologije u svetu I kod nas. Svih desetak urednika Psiholoških novina psihologa okušao u ulozi amaterskog odgovornog urednika i još veći broj kao članovi redakcija i autori priloga. Iako amaterske, uz neminovno uspone i padove u kvalitetu uređivanja, uopšteno rečeno, predstavljaju jedan od ugaonih kamenova Društva psihologa Srbije, bez kojih ono, sa pouzdanošću se može reći, ne bi moglo da funkcioniše, kao što je to pokazalo iskustvo u periodu bez infomisanja 1974-1976.

Pored prikaza značajnih psihologa, Psihološke novine su prikazale nebrojeno mnogo objavljenih knjiga iz oblasti psihologije, održanih seminara, tribina, stručnih radova i slično.

IZVOR:
Stojanović, M.:
Pedeset godina Društva psihologa Srbije 1953-2003.“,
Društvo psihologa Srbije, 2003.

Zaključno sa decembrom 2008. godine objavljeno je ukupno 320 brojeva Psiholoških novina.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


PSIHOLOZI VOLONTERI POMAŽU GRAĐANIMA SRBIJE U KRIZI IZAZVANOJ VIRUSOM KOVID 19

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd, Srbija
Tel: +381 11 3232961, 3035131

E-maildpscpp@orion.rs
Glavni i odgovorni urednik sajta: Dag Kolarević
Tehnička urednica i administratorka sajta: Nadežda Perišić Savić

Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović