Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Poštovane koleginice i kolege, dragi prijatelji


Obaveštavamo vas da je tema ovogodišnjeg
57. Naučno - stručnog skupa psihologa Srbije

PSIHOLOGIJA U SRBIJI - VIZIJA I REALNOST.


Realnost
je da se već nekoliko godina bavimo sami sobom - kakve su nam studije, gde je mesto psihologije u Srbiji i Evropi, da li pratimo reformske trendove... Vremena su krizna u svakom pogledu i oči su uprte u nas. Šta društvo očekuje od psihologa? Kakva je naša vidljivost u medijima i kako se obraćamo široj javnosti? Društvena kriza je izazov za psihologe na koji reagujemo, jer, na stotine ljudi je ostalo bez posla. Vršnjačko nasilje je glavna tema svakog drugog dana, nasilje u porodici više nije privatna stvar. S druge strane nas preplavljuju brojne Reality show emisije a društvo šalje dvostruke zbunjujuće poruke građanima o dobru i zlu, o istini i laži. Kako psihologija funkcioniše u realnosti? U oblasti rada, kliničkoj, zdravstvenoj, saobraćajnoj, vojnoj oblasti, u vrtićima i školama, marketingu, istraživanjima?

Šta je naša vizija? Da li smo zadovoljni svojim statusom ili ćemo nešto da menjamo. U mnogim stvarima smo veoma uspešni ali uvek ima prostora za poboljšanja. Čemu stremimo? Ovogodišnji Naučno - stručni skup psihologa Srbije pruža mogućnosti za brojne odgovore. Pozivamo vas da se odazovete ovom izazovu i svojim radom i učešćem budete deo ekipe koja stvara odgovore gde smo i čemu težimo.

Pošto nam je dragoceno vaše viđenje realnosti i vizije psihologije u Srbiji, bez obzira gde radili i u kojoj oblasti ste pronašli svoje mesto, Programski odbor Naučno - stručnog skupa psihologa Srbije je predvideo različite aktivnosti i načine rada, prilagođavajući ih kako onima koji rade u praksi, tako i onim psiholozima koji se bave naučnim istraživanjima i edukacijom. Pored predavanja na različite teme i prezentovanja sopstvenih radova, planirani su okrugli stolovi koji bi bili posvećeni pojedinim oblastima i aktuelnim pitanjima psihologije. Predviđeni su simpozijumi čije će tematike zavisiti od prijavljenih radova a sa željom da se psihološka javnost upozna sa najnovijim naučnim dostignućima. Naučno - stručni skup psihologa Srbije je prilika za prezentaciju vaših naučnih i stručnih radova u okviru pojedinih sekcija. Poster prezentacije kao savremeni način prikazivanja radova će svakako imati svoje posebno mesto.

Mogućnosti za učešće su brojne, odaberite onu koja vam najviše odgovara. Biće nam drago da svi zajedno pokažemo kako vidimo realnost i koja je naša vizija psihologije u Srbiji. Zato, dobro došli.

Naučno - stručni skup psihologa Srbije će se održati od 27-30. maja 2009. godine u prelepoj banji Palić pored Subotice. Mir ravnice i zavodljiva lepota jedinstvenog ambijenta nastalog spojem prirodnih vrednosti i arhitektonskog nasleđa neće vas ostaviti ravnodušnim.

Programski odbor u sastavu: spec Dijana Kopunović (predsednica), dr Žarko Trebješanin, dr Bora Kuzmanović, dr Biljana Trebješanin, dr Ivan Jerković, dr Nebojša Majstorović, dr Tatjana Stefanović Stanojević, dr Dušica Filipović Đurđević, mr Vladimir Mihić i Aleksandar Kozić (sekretar) pozivaju Vas da svojim aktivnim učešćem učinite da 57. Naučno - stručni skup psihologa Srbije na Paliću bude informativan, sadržajan i atraktivan.

S poštovanjem,
Dijana Kopunović, predsednica PO

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 841 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović