Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

prvoslav-plavsicKao što je svim našim psiholozima odavno poznato, ovogodišnji Sabor psihologa Srbije, već 57. po redu, održaće se na Paliću od 27. do 29. maja. Centralna tema sabora je usvojena još na početku priprema: PSIHOLOGIJA U SRBIJI - VIZIJA I REALNOST. Ona je uvodna tema plenarne rasprave a prožima i ostale oblike rada, okrugle stolove, neke simpozijume i saopštenja.


Izvršni odbor DPS ocenio je da je ova tema koliko aktuelna toliko i provokativna, budući da se naša psihologija suočava sa novim i sve većim izazovima od kojih ne treba bežati nego im treba poći u susret. Jasno nam je da realnost uslovljava i naše vizije, ali mi želimo da imajući vizije utičemo na stvarnost u kojoj smo ili ćemo sutra biti.


U ponedeljak, 11. maja na sastanku Programskog odbora, koji vodi koleginica Dijana KOPUNOVIĆ iz Subotice, zaključen je Program sabora, razvrstani su svi radovi, određena mesta i vreme za rad, potvrđeni voditelji, pregledani rezimei, i preduzeto sve što je potrebno za uspešno odvijanje Sabora. Organizacioni odbor vodi Duško BABIĆ a ljudi iz Centra za primenjenu psihologiju i solidan broj volontera već su obavili brojne poslove i očekuju nove prijave i kotizacije.

Specifičnost ovog Sabora je ambijent u kojem će se sastati i boraviti psiholozi i naši gosti, jezero i park, hoteli i vile, staze i trava, salaši i vinarije, Mala gostiona i veliki tamburaški orkestar. Ovoga puta nećemo biti u jednom hotelu nego ćemo se kretati i sretati, idući na različite sesije obimnog ali ne prenapregnutog programa. Paralelno će se raditi na četiri mesta, a organizovani su i neki izleti.

Program 57. Naučno-stručnog skupa psihologa Srbije biće postavljen na sajtu Društva pa će svi učesnici moći da vide plan odvijanja Sabora i da se opredele za aktuelne i znalački pripremljene teme, od kojih su mnoge inovativne, kao što je to i završnica Sabora, koju organizuju Programski i Organizacioni odbor, odnosno Izvršni odbor Društva da bi rezimirali učinak skupa.

Palić nas očekuje. Radujemo se skorom susretu, zajedničkom radu ali i -  zajedničkom predahu.

Prvoslav S. PLAVŠIĆ

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 177 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović