Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, 14.04.2010. održan je sastanak članova Podružnice psihologa Kosova i Metohije. Na sastanku je bilo reči o problemima psihologa u svakodnevnom radu; zatim o aktivnosti članova u ovoj godini; predstojećem Saboru psihologa, aktuelnim dešavanjima u DPS-u i sl.; kao i o pisanju i štampanju brošure „Šta radi psiholog?".


Dogovoreno je da se upute predlozi Domu zdravlja i Kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici, kako bi se ukazalo na neophodnost zapošljavanja psihologa uz obezbeđivanje neophodnih uslova za rad i poštovanje osnovnih normi i principa psihološkog rada. Takođe je dogovoreno da se inicira formiranje komisije koja bi se bavila procenom radne sposobnosti odraslih u Kosovskoj Mitrovici, jer je potreba za takvom komisijom evidentna, a njeno osnivanje i rad na teritoriji grada bi u velikoj meri smanjilo troškove potencijalnim korisnicima, koji ne retko usluge psihologa traže u drugim gradovima širom Srbije.

U cilju rešavanja problema, tj. primećenog otpora prema inkluzivnom obrazovanju kod nastavnog kadra, predložena je organizacija seminara, koji bi se bavio ovom problematikom. Seminar bi bio namenjen stručnim saradnicima, nastavnicima, roditeljima itd., a organizovan u saradnji sa DPS-om, Katedrom za psihologiju Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i Podružnicom psihologa Kosova i Metohije.

Članovi Podružnice psihologa Kosova i Metohije su dali podršku akreditaciji Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici i istakli da je od velike važnosti za sve psihologe na teritoriji Kosova i Metohije opstanak pomenute katedre, kao, između ostalog, i inicijatora brojnih aktivnosti koje su usmerene ka očuvanju i unapređenju psihologije kao struke.

Izabrani su članovi tima koji će uzeti učešće u pisanju brošure "Šta radi psiholog". To su: mr Emilija Marković (oblast psihologije rada), Lejla Mladenović (oblast pedagoške psihologije), Gordana Timotijević (oblast zdravstvene psihologije) i nastavnici i asistenti Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici:  prof. dr Petar Kostić, doc. dr  Miroslav Krstić, mr Jelena Minić, mr Dragana Stanojević i mr Dušan Ranđelović. Za recezente su predloženi: prof. dr Blagoje Nešić i doc. dr Milorad  Todorović. Takođe je istaknuto da će se za štampanje brošure, koja je namenjena nepsiholozima i stanovništvu na teritoriji Kosova i Metohije, s ciljem razvijanja svesti o značaju i ulozi psihologa, biti zatražena pomoć od Društva psihologa Srbije.

Predsednik Podružnice psihologa Kosova i Metohije

Jelena  Minić

Kosovska  Mitrovica, april 2010.

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 690 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović