Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Skola i porodica U Centru se može nabaviti priručnik „Škola i porodica kao partneri". Između ostalog, publikacija sadrži i primere dobre prakse u vidu formulara, procedura, testova, upitnika, edukativnog materijala za psihologe, nastavnike i roditelje...

Priručnik Škola i porodica kao partneri namenjen je psiholozima, pedagozima, učiteljima, nastavnicima, direktorima i sekretarima u osnovnoj školi. Takođe, mogu ga koristiti i roditelji.

U Priručniku su obrađene tri tematske celine: rad sa roditeljima i učenicima; pravila, pravilnici i procedure; sticanje zvanja u prosveti.

Najveći deo Priručnika odnosi se na rad sa učenicima i roditeljima i nudi dosta edukativnog materijala na temu polaska deteta u školu, tehnika učenja, sticanja radnih navika i samostalnog učenja, prevencije zloupotrebe psihoaktivnih supstanci, profesionalne orijentacije... U delu koji se odnosi na praćenje napredovanja učenika mogu se naći primeri upitnika za roditelje, formulari posete času psihologa, pedagoga i direktora, kao i primeri kriterijskih testova za mlađe razrede. Takođe, detaljno je obrađena novina u školstvu koja se odnosi na izradu individualnog obrazovnog plana za učenike (IOP).

Jedno poglavlje Priručnika bavi se pravilima, pravilnicima i procedurama koje uređuju razne oblasti školskog života, a za rad psihologa je od posebnog značaja predlog Pravilnika o upisu učenika u osnovnu školu, kao i razgraničavanje nadležnosti kada je u pitanju preuzimanje psihološke dokumentacije.

U poslednjem poglavlju Priručnika prikazan je, korak po korak, postupak za sticanje zvanja u prosveti i to na primeru dokumentacije jednog psihologa i jednog nastavnika. Ovo poglavlje odnosi se i na zaposlene u srednjoj školi.

Priručnik predstavlja dobar spoj teorijskog i praktičnog znanja i sve prikazano rezultat je dugogodišnje prakse autorki: Pavlović Marine, diplomiranog psihologa i Mitrović Jelice, diplomiranog pedagoga, koje su zaposlene kao stručni saradnici u OŠ "Tanasko Rajić" u Čačku. Izdavač je Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju - Čačak.

Priručnik se može nabaviti u Centru, kao i na Saboru 2010. na Zlatiboru, po ceni od 390 dinara.

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 888 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović