Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

podruznica-sombor-072010

Ni visoke temperature nisu sprečile da se 02.07.2010. godine na još jednom u nizu sastanaka okupe i u prijatnoj atmosferi razmene svoja mišljenja i iskustva psiholozi iz Sombora i Kule. Ovoga puta domaćini su bili osnovna škola „Dositej Obradović" Sombor i psiholog Meira Mrđenov. Povod za okupljanje bio je više nego dobar. Na nedavno održanom 58. Saboru psihologa koji se održao na Zlatiboru od 26. do 29. maja Podružnica psihologa zapadnobačkog okruga imala je više nego zapaženo učešće. Izabela Rašković, Sandra Čačić, Dragan Žuljević i Jadranka Radojčić imali su svoja izlaganja u stručnom delu Sabora.

Mali delić atmosfere i novosti sa Sabora pokušala je kako slikama, tako i rečima da prenese predsednica Podružnice Izabela Rašković, koja je sa posebnim zadovoljstvom pričala o dodeli priznanja Ljuba Stojić, koje je Podružnici psihologa zapadnobačkog okruga dodeljeno za društveni doprinos i afirmaciju Društva psihologa Srbije. Ona je tom prilikom istakla da je nagrada više nego zaslužena, da je velika čast što je rad i trud koji su psiholozi ovog okruga ulagali u prethodnoj godini uočen i da to treba da bude samo još jedan dodatni motiv za dalji rad i napredak. Dobijenu nagradu psiholozi su prihvatili sa oduševljenjem i ponosom.

U drugom delu sastanka klinički psiholog Mia Marić prikazala je kolegama svoj magistarski rad na temu „Prediktori afektivnih odgovora kod nekliničke populacije adolescenata". Istraživanje koje je izvršeno na 300 đaka srednje škole imalo je za cilj da odgovori na pitanje koji faktori najviše doprinose pojavi simptoma anksioznosti, disforičnosti i distresa kod nekliničke populacije adolescenata. Dobijeni rezultati ukazuju da do pojave ovih  negativnih emocionalnih reakcija adolescenata dolazi usled dejstva spoljašnjih činilaca - životnih događaja i stresnih iskustava, ali i da određene osobine ličnosti i karakteristike atribucionog stila predstavljaju predispoziciju za njihovo manifestovanje.

Prikazano istraživanje daje vrlo značajne rezultate, ali ostavlja i dovoljno prostora za dalja ispitivanja ovakvog tipa.

Sastanak je protekao u prijatnoj radnoj atmosferi. Naredni sastanak psiholozi planiraju za početak septembra.

Psiholog Radmila Babičković

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 448 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović