Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE U NIŠU
KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM

Petar Mitić

Na Filozofskom  fakultetu u Nišu održana je, 25. i 26. septembra ove godine, Konferencija „Dani primenjene psihologije", na kojoj su, pored učesnika sa svih odeljenja za psihologiju univerziteta Srbije, prisustvovali i gosti iz Sofije, Skoplja i Banja Luke.

O MOBINGU I LIDERSTVU
VAŽNA MISIJA PSIHOLOGA

Radmila Korica Tošović

U našoj sredini se poslednjih godina sve više govori o mobingu kao pojavi. To je dobro jer znanje olakšava prepoznavanje pojave, što je prvi korak u borbi protiv nje. Međutim, malo se govori o vezi između mobinga i liderstva, odnosno menadžmenta. A veza ne samo da postoji već je direktna, negativna, uzročno-posledična i ključ je za efikasnu borbu, čak prevenciju, mobinga.

XV SEDNICA IZVRŠNOG ODBORA
OSNIVANJE SAVETOVALIŠTA U OKVIRU DPS

Branislav Strahinić

Petnaesta sednica IO DPS održana je 24.09.2010. godine u prostorijama DPS. Pored šest članova IO, sednici su prisustvovali i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, direktor CPP Duško Babić i sekretar društva Milena Šćurić. Na početku Sednice razmatrane su aktivnosti oko Zakona o psihološkoj delatnosti.

KOMENTAR
O UGLEDU DRUŠTVA

Aleksandar Milojević

Dobro je poznato, što naročito ističu poslenici drugih struka, da je DPS jedno od najorganizovanijih i najaktivnijih strukovnih udruženja u Srbiji. Međutim, već duži niz godina broj aktivnih članova (oni koji redovno plaćaju članarinu), prema evidenciji Stručne službe se ne povećava uprkos činjenici da broj diplomiranih psihologa raste.

DVE SKALE U KORELACIJI NE MERE ISTU STVAR
BEZ DOKAZA

Petar B. Kostić

Da podsetim čitaoce psiholoških novina. U broju PN 332 objavljen je sledeći tekst: „Jedan, nama nepoznati, srpski doktor psiholoških nauka je, u svojstvu recenzenta radova za EIP10 napisao i potpisao sledeće dve rečenice:..."

INTERVJU SA PROF. DR ŽARKOM TREBJEŠANINOM
NIŠTA SE NE MENJA SAMO OD SEBE

Milena Ćuk

Profesor dr Žarko Trebješanin aktivno je učestvovao u nekoliko dešavanja na ovogodišnjem Saboru. Učestvovao je na plenarnom predavanju Društveni karakter danas, na okruglom stolu Odnos prema bolesti kao pokazatelj zdravog društva i vodio je dešavanje na temu Sećanje na prof. dr Nikolu Rota povodom objavljivanja izabranih dela Nilkole Rota.

SASTANAK PODRUŽNICE ZAPADNOBAČKOG OKRUGA
DRUŠTVENO PRIZNANJE ZA DOPRINOS U RADU

Radmila Babičković

Ni visoke temperature nisu sprečile da se 02.07.2010. godine na još jednom u nizu sastanaka okupe i u prijatnoj atmosferi razmene svoja mišljenja i iskustva psiholozi iz Sombora i Kule. Ovoga puta domaćini su bili osnovna škola „Dositej Obradović" Sombor i psiholog Meira Mrđenov. Povod za okupljanje bio je više nego dobar.

SA SAJTOVA
POSLEDICE KATASTROFA

Vesna S. Disić

U recentnim istraživanjima pojavljuje se i jedna tema koja nije rezultanta socijalnih odnosa u jednom društvu, već posledica prirodnih katastrofa, koje su na žalost sve češće.

OSVRT NA CITATNU ANALIZU RADOVA PROFESORA MILOŠEVIĆA
PREPOZNATLJIV U SVETU

Milanko D. Čabarkapa

Bavljenje naukom, kao ni u jednoj drugoj oblasti, podrazumeva strpljivost, upornost i posvećenost, da bi na kraju došlo do rezultata koji su originalni i značajni za naučnu javnost i društvo u celini. Da bi se to postiglo, u nauci nije dovoljno samo predano raditi i istraživati, već se rezultati moraju objavljivati u relevantnim naučnim i stručnim publikacijama...

PRVA OBUKA ZA TEST VELIKIH PET PLUS DVA
Nataša Barišić Ciganović

Fantastično - bila bi jedna reč pomoću koje bi mogli sasvim kratko da opišemo obuku za test Velikih pet plus dva, koju je Centar za primenjenu psihologiju realizovao u subotu 2.10.2010. godine u prostorijama Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 379 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović