Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Simpozijum u Kosovskoj Mitrovici
IDENTITET I KRIZA IDENTITETA

Jelena Minić i Miroslav Krstić

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 16. novembra 2010. godine održan je Simpozijum sa međunarodnim učešćem pod nazivom „IDENTITET I KRIZA IDENTITETA".

Intervju sa profesorom Srbobranom Miljkovićem
SLOBODA U VIDU APSURDA

Petar Mitić

Vreme tranzicije je, svedoci smo, vreme velikih društvenih promena u našoj zemlji, koje se najočiglednije ispoljavaju na ekonomskom planu, ali što je možda i najznačajnije, i u psihičkom životu ljudi.

Umesto komentara
IZAZOV VREMENA

Višnja Helajzen

Društvo psihologa Srbije i Centar za primenjenu psihologiju, pokrenuli su zajedničku aktivnost za osnivanje Savetovališta za pružanje psiholoških usluga iz različitih oblasti psihološke delatnosti.

Kritički osvrt na inkluziju
DOBRA IDEJA - NEIZVESTAN ISHOD

Emilija Marković

Kada govorimo o današnjem obrazovanju, jedan od procesa o kome se najviše govori jeste proces inkluzije. Inkluzija je širok proces koji se može primeniti u različitim oblastima, od problema integracije pripadnika manjinskih grupa u većinske, preko uključivanja obolelih u socijalno i radno okruženje do inkluzije u obrazovanju....

Sastanak psihologa NSZ
PSIHOLOZI U NEZAVIDNOJ POZICIJI

B.S.

U Kovačici je od 22. do 24. novembra održan godišnji sastanak Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranje karijere. Sastanku su prisustvovali svi psiholozi NSZ zaposleni na poslovima PO i PK i deo menadžmenta ove ustanove.


Iz rada Društva psihologa Srbije

NOVINE U ČASOPISU „PSIHOLOGIJA"

Branislav Strahinić

Izvršni odbor DPS održao je 5. novembra 2010. godine, u prostorijama Društva, XVI Sednicu na kojoj su prisustvovali i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, direktor CPP Duško Babić i urednik časopisa „Psihologija" Aleksandar Kosti.

Lični stav
PRAVILNIK O PSIHOLOŠKOM TESTIRANJU

Radmila Korica Tošović

Razmišljajući o zadatku koji sam dobila kao deo tima, odnosno kao član grupe Izvršnog odbora DPS-a koji treba da napravi novi Pravilnik o upotrebi psiholoških testova došla sam do sledećih zaključaka.
Svrha Pravilnika je da unapredi praksu psihološkog testiranja ili, preciznije, da spreči neadekvatno, odnosno nestručno i neprofesionalno bavljenje ovim važnim poslom...

Prikaz knjige
PRVIH DESET GODINA TUGOVANJA

Prof. dr Jelena Vlajković

Lične nesreće se obično opisuju u romanima. Razumevanje psiholoških reakcija na takve nesreće nalazimo u stručnim, psihološkim publikacijama. Knjiga Lidije Stojković „Prvih deset godina tugovanja" spaja ova dva žanra. I to ih spaja na najbolji mogući način.

Sa sajtova
POSLEDICE SIROMAŠTVA U DETINJSTVU

Vesna S. Disić

O ruskoj školi psihologije može se reći, već nakon letimičnog uvida u temate i vrstu psiholoških publikacija, da je još jako akademski utemeljena i predominantno usmerena na psiholingvistiku i teorije ličnosti.

Psiholozi NSZ na obuci za test VP+2
VELIKA I KVALITETNA GRUPA

Branislav Strahinić

U okviru godišnjeg sastanka Odeljenja za profesionalnu orijentaciju i planiranja karijere Nacionalne službe za zapošljavanje, koji je održan u Kovačici od 22. do 24. novembra ove godine, organizovana je i jednodnevna obuka za korišćenje novog inventara ličnosti Velikih 5+2.


REAKCIOMETAR

za merenje kompleksnih reakcija RMKR 103

Reakciometar za merenje kompleksnih reakcija ili RMKR-103, predviđen je za ispitivanje kompleksnih psiho-motornih sposobnosti ispitanika koje dolaze do izražaja pri obavljanju različitih poslova i radnih zadataka. U tehničkom pogledu sastoji se od centralne jedinice sa kojom su povezani tasteri za ruke i pedale za noge.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 131 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović