Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Počele pripreme za Sabor psihologa 2011.
DR VLADIMIR HEDRIH - PREDSEDNIK PROGRAMSKOG ODOBORA

Slavko Milojković

Na redovnoj sednici IO Društva psihologa Srbije, koja je održana 9.12.2010. godine, za predsednika Programskog odbora Sabora psihologa 2011. Godine, izabran je dr Vladimir Hedrih, docent na Filozofskom fakultetu u Nišu.

Fakultet ogranizacionih nauka iz Kranja
POVELJA PROFESORU MIHAILOVIĆU

Aleksandar Milojević

Povodom pola veka rada Fakulteta organizacionih nauka iz Kranja, uručena je profesoru dr Dobrivoju Mihailoviću Povelja zahvalnosti ove slovenačke visokoškolske institucije, za uspešnu saradnju na realizaciji nastavnih programa kroz niz održanih predavanja kao i za rad na naučnoistraživačkim projektima.

Umesto komentara
(NE)ADEKVATNOST TESTOVA?!

Petar Kostić

Godine 2010-te u jednom srpskom dnevnom listu jedna akademski obrazovana osoba, a uz to i predsednik jednog visoko stručnog foruma pod naslovom „Na testovima sve vide" izjavi sledeće: „Nema škole u Beogradu koja nema bar jednog alkoholičara i pedofila... On je samo jedan od mnogih koji ne bi smeli da uče i vaspitavaju decu, a rade u školama, iako bi PROSTI testovi ličnosti mogli da ih sklone od dece".

Intervju
U PORASTU NEKI MENTALNI POREMEĆAJI

Vesna S. Disić

Povodom izlaska značajne knjige „Patologija svakodnevnog života" profesora dr Marka Munjiza, neuropsihijatra, dugogodišnjeg docenta Medicinskog fakulteta u Beogradu i stručnjaka koji je preko 30 godina svog rada posvetio brizi za mentalno zdravlje radeći između ostalog i na Insititutu za mentalno zdravlje u Beogradu, predstavićemo zanimljive delove iz dužeg razgovora koji smo vodili sa njim.

Sa sajtova
KOGNITIVNE DISTORZIJE KOD DEPRESIVNOSTI

Vesna S. Disić

Ovom prilikom čitaocima „Psiholoških novina" ukazaćemo na jako interesantan časopis dostupan na engelskom jeziku koji svojom sadržajnošću zaista zaslužuje pažnju. Reč je o poljskom magazinu „Polish. Psychological Bulletin"...

Iz rada Društva psihologa Srbije
KO IMA PRAVO DA KORISTI INSTRUMENTE?

Branislav Strahinić

Sednica IO DPS, koja je ujedno bila i pripremna za izbornu Skupštinu DPS, odražana je 9. decembra 2010. godine u prostorijama Društva. Pored 9 članova IO, sednici je prisustvovao i predsednik DPS Prvoslav Plavšić, kao i predsednica Nadzornog odbora Žaklina Đurić.

Sasatanak Podružnice Zapadnobačkog okruga
O NASILJU I TERAPIJSKOM JAHANJU

Saša Stojšić

Sastanak Podružnice DPS za Zapadnobački okrug je održan 30. Novembra 2010. godine u OŠ „Bratstvo - Jedinstvo" u Somboru, gde je psiholog ove ustanove, Tatjana Janičić, bila u ulozi srdačnog domaćina. Ona je ovom prilikom kolegama predstavila projekat pod nazivom „Moja škola: Škola bez nasilja - ka sigurnom i podsticajnom okruženju za decu"...

IN MEMORIAM
ALEKSANDAR - ACA MANOJLOVIĆ 9.3.1942.-9.10.2010.

Pripremio Bora Kuzmanović

Devetog oktobra 2010. godine umro je posle duže bolesti Aca Manojlović, penzionisani profesor Pedagoške akademije za obrazovanje vaspitača u Sremskoj Mitrovici. Aca je rođen u Krupcu kraj Pirota 1942. godine.

Prikaz knjige
PSIHOLOGIJA MUZIKE

Pripremila prof. dr Blanka Bogunović

Juna ove godine izašlo je iz štampe prošireno i osavremenjeno izdanje knjige „Psihologija muzike" dr Ksenije Radoš za čije je prvo izdanje autorka dobila nagradu „Dr Borislav Stevanović" za naučni doprinos psihologiji Društva psihologa Srbije 1997. godine.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 230 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović