Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

podruznica-zb-okrugaDruštvo psihologa Srbije podružnica Zapadnobački okrug održala je redovnu Godišnju skupštinu u četvrtak, 3. februara u prostorijama Doma učenika srednjih škola u Somboru. Pored članova podružnice Skupštini su prisustvovali i gosti: Somborske novine, Savetovalište za mlade, Školska uprava, Društvo za borbu protiv raka, Društvo pedagoga. Sastanak je imao za cilj osvt na rad u 2010. godini i to kroz tri prezentacije.

 

 


izabela-raskovic-godisnja-skupstinaPredsednica Izabela Rašković je detaljno upoznala i podsetila na sve aktivnosti tokom 2010. godine kojih nije bilo malo. Program rada je u potpunosti realizovan i postignuto je čak i više od planiranog. Ono što je posebno značajno jesu naši redovni sastanci, kojih je bilo 5 u prošloj godini. Značajni su jer predstavljaju okupljanje psihologa u jedinom strukovnom udruženju  i omogućavaju razmenu iskustva, ideja, potreba kao i vid stručnog usavršavanja. Podružnica je i ove godine imala zapaženo učešće na 58. Naučno -stručnom skupu Saboru psihologa Srbije na Zlatiboru. Kolege su svojim radovima učestvovale u naučnom delu skupa, a Podružnica je za svoj rad nagrađena priznanjem LJ.LJ.Stojić za društveni doprinos i afirmaciju Društva psihologa Srbije. Ova nagrada znači priznanje za dosadašnji rad, ali i podstrek za budući rad.


Meira--mrdjenovKoleginice Saša Stojšić i Meira Mrđenov su predstavile saradnju Podružnice sa Somborskim novinama, naglasivši da je saradnja na obostrano zadovoljstvo. Somborske novine prate rad Podružnice objavljujući članke o sastancima, nagradi, svim aktivnostima. Ono na čega smo posebno ponosni jeste saradnja kroz rubriku Umeće življenja koja traje već godinu i po dana. Tokom 2009. i 2010. godine 12 psihologa je pisalo članke u toj rubrici i  ukupno je objavljeno 61 članak. Teme su pratile aktuelnosti u društvu, značajne datume i dešavanja. Psiholozi su pisali na teme iz svog domena rada, interesovanja, usmerenja i iskustva, što je dovelo do raznovrsnosti tema. Čitaoci su imali priliku da pročitaju korisne savete, predloge i da se upoznaju sa Pozitivnom psihologijom, Kliničkom i Školskom psihologijom, Psihologijom ličnosti i Prevencijom mentalnog zdravlja. Iz ove saradnje prepoznajemo važne efekte kako za publiku, tako i za Podružnicu : smatramo da na pozitivan način utičemo na menjanje stavova (neretko predrasuda) o psiholozima, da kroz stručni tekst čitaoci mogu nešto da nauče, da prepoznaju svoje potrebe, osveste i senzibilišu na neke teme i na kraju da promovišemo svoju struku.

Nakon ove prezentacije obratili su nam se gosti iz Somborskih novina koji su uz želju da nastavimo ovako uspešnu saradnju, ukazali na potrebu čitalaca za stručnim razmatranjima društvenih događanja, problema i teškoća na koje nailaze.

nagrada-2010Treći deo Godišnje skupštine odnosio se na detaljnu analizu rezultata ankete koja je bila sprovedena među psiholozima Zapadnobačkog okruga. Pitanja su se odnosila na procenu prošlogodišnjeg rada Podružnice, kao i na predloge i sugestije za rad u narednoj godini. Većina psihologa je u potpunosti zadovoljna radom Podružnice, najviše zbog toga što su teme na sastancima bile zanimljive i korisne, što se prate aktuelna zbivanja u struci i  razmenjuju iskustva. Ono što je kolegama posebno bilo značajno i korisno od aktivnosti jesu elektronska prepiska članova Podružnice, rubrika Umeće življenja, kao i izveštavanje medija o radu. Ovde još naglašavaju opuštenu atmosferu na sastavcima, međusobnu podršku kolega i društveno priznanje LJ.LJ.Stojić. Kolege  u radu Podružnice prepoznaju i mnoge lične dobiti i to : profesionalna podrška i oslonac, kontakt sa kolegama, razmena informacija, unapređivanje ličnih kompetencija. Ono što kolege sugerišu za nastavak rada jeste da i dalje radimo na promociji struke, da organizujemo tematske tribine, da se omogući profesionalno usavršavanje i  da se proširi repertoar delovanja Podružnice.

Predstavnice Društva za borbu protiv raka su uputile čestitke za uspešan rad i  zahvalnost za saradnju sa njima.

Članovi Podružnice psihologa i gosti ovog sastanka, nakon formalnog i radnog dela, nastavili su druženje na koktelu i pri tom razmenili utiske, ideje, kao i želje za nastavak uspešnog rada i u novoj 2011. godini.

Meira Mrđenov, psiholog

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 429 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović