Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Žiri za dodelu nagrade „Dr Borislav Stevanović"
PREDSTOJI TEŽAK ZADATAK

Profesor Staniša Milošević je dobio mandat IO DPS na sednici održanoj 28. januara 2011. godine, kada je izabran za predsednika Žirija za dodelu nagrade „Dr Borislav Stevanović", da formira tim stručnjaka koji će ove godine dodeliti ovo prestižno priznanje.

Na Filozofskom fakultetu u Nišu
PROMOCIJA NAUČNE PUBLIKACIJE

Filozofski fakultet Univerziteta u Nišu ima dugu tradiciju izdavačke delatnosti. Ono što do sada nije imao jesu promocije publikacija koje ova institucija objavljuje. Od nedavno, ovakva praksa se menja, pa je 17. februara 2011. godine po prvi put u istoriji izdavaštva ovog fakulteta održano predstavljanje naučnih izdanja.

Komentar
EVOLUTIVNOST DRUŠTVA

Slavko Milojković

Poznato je, verujem, svim psiholozima, da Društvo psihologa Srbije postoji više decenija (evo, na pragu smo 59. Sabora) i da je jedno od najorganizovanijih i najaktivnijih strukovnih udruženja u našoj zemlji sa veoma bogatom baštinom koju su stvarali gotovo svi poznati naučni pregaoci srpske psihologije, ali i onim psiholozi koji su manje poznati psihološkoj javnosti, a čiji je broj neuporedivo veći.

Rang lista univerziteta sveta
ZVEZDA U USPONU JOŠ NE BLISTA

Dobrivoje Mihailović

Velike svetske informativne agencije, pa i naš Tanjug, prenele su najnoviji izveštaj Vebometriks liste specijalizovane za procenu uticaja i značaja visokoškolskih institucija.Na ovoj rang listi već godinama figurira oko 12 hiljada univerziteta čija uspešnost se procenjuje na osnovu njihovog prisustva na internetu, broja i obima naučnih radova, citata i broja posetilaca ali i njihovog ugleda i uticaja.

Iz rada Društva psihologa Srbije
ZNAČAJAN POMAK U RADU DRUŠTVA

Branislav Strahinić

Sednici Izvršnog odbora održanoj u Beogradu 17.02.2011. godine u prostorijama Društva psihologa Srbije, prisustvovali su predsednik Društva Prvoslav Plavšić, predsednica Nadzornog odbora Žaklina Đurić i direktor Centra za primenjenu psihologiju Duško Babić.

Sastanak Programskog odbora Sabora 2011.
PRIJAVA RADOVA NA SAJTU DRUŠTVA

Slavko Milojković

Na drugom sastanku Programskog odbora, održanom u Nišu, 28. februara 2011. godine, konkretizovane su mnoge stvari vezane za program i realizaciju Naučno-stručnog skupa psihologa Srbije 2011. godine. Kako je, u međuvremenu, Organizacioni odbor, posle razmatranja nekoliko ponuda, odlučio da se ovogodišnji Sabor održi u Sokobanji u periodu od 1. do 4. juna 2011. dogovoreno je da 15. april bude određen kao rok za predaju radova.

Godišnja Skupština Podružnice Zapadnobačkog okruga
POSTIGNUTO VIŠE OD PLANIRANOG

Meira Mrđenov

Podružnica Društva psihologa Srbije za Zapadnobački okrug, održala je redovnu Godišnju skupštinu u četvrtak, 3. februara u prostorijama Doma učenika srednjih škola u Somboru. Pored članova podružnice Skupštini su prisustvovali i gosti: Somborske novine, Savetovalište za mlade, Školska uprava, Društvo za borbu protiv raka, Društvo pedagoga. Sastanak je imao za cilj osvt na rad u 2010. godini i to kroz tri prezentacije.

Prikaz knjige
ODBRAMBENI STIL SCENSKIH IZVOĐAČA

pripremio Vladimir Nešić

Knjiga „Odbrambeni stil scenskih izvođača" dr Vesne Anđelković, docentkinje na Departmanu za psihologiju Filozofskog fakulteta u Nišu, zasniva se na iskustvu u radu sa mladim muzičarima, koji se još tokom muzičkog obrazovanja susreću sa izazovima javnog izvođenja, mešu kojima je i suočavanje sa strahom.

Pozitivna psihologija - nova grana psihološke nauke
KAKO BITI SREĆAN I ZADOVOLJAN

Izabela Rašković

Šta je to što ljude čini srećnima i zadovoljnima i kako živeti, a da to bude dobar život? Ovo su pitanja koja su ljudi sebi vekovima postavljali, a sasvim sigurno to i danas čine. Mnogi su se u traženju odgovora na ova pitanja okretali i psihologiji, ali odgovore najčešće nisu nalazili, jer su se psiholozi u svojim istraživanjima do nedavno vrlo retko bavili ovakvim temama.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 699 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović