Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Na intrigantnoj  Izbornoj skupštini DPS
IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO

Na Izbornoj skupštini Društva psihologa Srbije, koja je, posle nekoliko odlaganja, konačno održana 19. marta 2011. godine u svečanoj sali Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, vodila se žučna rasprava između delegata Milanka Jevića i kandidata za predsednika Društva prof. dr Aleksandra Milojevića.

Programski odbor 59. Sabora psihologa Srbije
PRISTIŽE VELIKI BROJ RADOVA
Ž
Slavko Milojković

Ovogodišnji Sabor psihologa Srbije sa temom „Naš identitet i društvene promene", koji će se održati od 1. do 4. juna u Soko Banji, privlači pažnju velikog broja kolega ne samo iz zemlje, već i iz inostranstva. Pristižu radovi iz gotovo svih okolnih zemalja, pa čak i iz onih prekookeanskih.

Komentar
POVREDA DOSTOJANSTVA SKUPŠTINE

Branislav Strahinić

Oduvek sam smatrao psihologe posebnom i probranom grupom ljudi. Po raznim parametrima. I uglavnom sam nalazio u iskustvu potvrdu tog svog mišljenja. Zato mi veoma smeta kada vidim da se i među nama dešavaju incidenti koji su daleko ispod nivoa elementarne kulture ophođenja.

Iz rada Društva psihologa Srbije
SUMNJIVE OPTUŽBE

Petar Mitić, Slavko Milojković

U svečanoj sali Rudarsko-geološkog fakulteta u Beogradu, 19. marta 2011. godine je, posle dva odlaganja, održana Izborna skupština Društva psihologa Srbije.
Posle kraće pozdravne reči, tada aktuelnog predsednika Društva Prvoslava Plavšića, pristupilo se predloženom dnevnom redu Skupštine.

Reagovanje
(NE)ZDRAVO DRUŠTVO

Žaklina Đurić

Martovski prevrat dogodio se i ove godine u Đušinoj na Godišnjoj Skupštini Društva psihologa Srbije. Bogat dnevni red, uz pokušaj korekcije po predlogu predstavnika-predlagača i (valjda) delegata DPS, obećavao  je dobar sastanak, uspešan skup ljubitelja i stručnjaka psihologije, uz sigurno podvlačenje crte na prethodnu godinu, koja je odavno ispraćena.

Reagovanje
SLUČAJNO ILI NE

Aleksandar Milojević

Izborna Skupština DPS je u subotu, 19. marta 2011. godine, u 11 časova, počela uobičajeno, usvajanjem dnevnog reda, formiranjem izborne komisije, verifikacione komisije itd. Dosadašnji predsednik Društva, Prvoslav Plavšić, sa neshvatljivom tolerancijom je vodio sednicu. Na primer, u delu sednice gde su predstavljani kandidati za predsednika Društva i predsednika Izvršnog odbora, ton je davao kolega Milanko Jević.

IN MEMORIAM
Kata
rina-Kaja Božović-Radovanović

pripremila Ksenija Kondić

Dvadesetpetog decembra, sada već prošle godine, napustila nam je naša koleginica Katarina-Kaja Božović-Radovanović. Pripadala je prvoj generaciji studenata psihologije koji su upisali studije na tek osnovanom Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu 1950/1951 godine.

Prikaz knjige
INTERAKCIJA I KOMUNIKACIJA U VASPITNOM RADU

Dr Vesna Trifunović

U izdanju Pedagoškog fakulteta u Jagodini nedavno je izašla knjiga, pod naslovom Integracija i komunikacija u vaspitnom radu, autora dr Radmile Milovanović, koja može dati značajan doprinos razvoju socijalno komunikacijskih kompetencija pedagoških radnika svih profila.

Održan II Kongres psihologa Bosne i Hercegovine
VELIKI BROJ UČESNIKA

mr Dijana Đurić

U Banjaluci je od 24-26. februara 2011. godine u hotelu „Bosna", održan II Kongres psihologa Bosne i Hercegovine sa međunarodnim učešćem. Kongres je otvorio mr Ljubo Lepir, pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS. Na otvaranju Kongresa Društvo psihologa Republike Srpske je dodelilo zahvalnice institucijama i pojedincima koji su nam pomagali u dosadašnjem radu.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 101 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović