Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

59. Sabor od 1. do 4. juna u Soko Banji
OVOGODIŠNJA PRESTONICA PSIHOLOGA

Odmah, nakon burne Izborne skupštine DPS, održane 19. marta 2011. godine, novoizabrano rukovodstvo je užurbano nastavilo započete aktivnosti prethodnog rukovodstva, na pripremanju najznačajnijeg Naučno-stručnog skupa psihologa Srbije, koji se ove godine održava u Soko Banji od 1. do 4. juna.

Izvršni odbor prihvatio ideju
ULICE VELIKANIMA PSIHOLOGIJE

Izvršni odbor je podržao ideju da je Soko Banja pravo mesto da se obnovi inicijativa da se u Aleksincu jedna ulica nazove po Borislavu Stevanoviću i da se prihvati predlog da se u Knjaževcu jedna ulica nazove po Živoradu Žiži Vasiću. Naime, Soko Banja se nalazi na pola puta između Aleksinca i Knjaževca, rodnih mesta velikana naše psihologije.

Umesto komentara
KRATKI ROKOVI I DINAMIČNA SARADNJA

Vladimir Hedrih

Pripreme za Sabor, uglavnom, okončane su. Konačni program Konferencije je sastavljen, konferencijski materijal pripremljen, svi dogovori u vezi realizacije Sabora su napravljeni i Sabor može da počne. Planirali smo veoma intenzivan sled aktivnosti. Radiće se u 5 paralelnih sekcija, a ta dinamika će trajati sve vreme Sabora.

Izveštaj Žirija za dodelu nagrade „Dr Borislav Stevanović"
RAZMATRANO 27 DELA

Staniša Milošević

Žiri u sastavu: prof. dr Vlada Nešić, prof. dr Mila Alečković, prof. dr Ivan Jerković, prof. dr Bojana Škorc, prof. dr Milanko Čabarkapa, prof. dr Dejan Todorović, zamenik predsednika i prof. dr Staniša Milošević, predsednik žirija, razmatrao je psihološku produkciju svih dostupnih i objavljenih dela u dvogodišnjem periodu 2009 - 2010. Žiri je u tri navrata (18 marta, 1 aprila i 4 maja 2011.) analizirao 27 registrovanih dela u skladu sa kriterijumima Pravilnika o nagradi za doprinos  razvoju psihologije u Srbiji, kao i sa dosadašnjom praksom rada žirija.

Druga sednica Izvršnog odbora
STUDENTI OSLOBOĐENI PLAĆANJA KOTIZACIJE

Branislav Strahinić

Druga sednica Izvršnog odbora Društva psihologa SRbije održana je 05.05.2011. godine u prostorijama Društva psihologa Srbije. Sednici su, pored predsednice Izvršnog odbora Branke Tišme i osam članova Izvršnog odbora prisustvovali i predsednik Društva psihologa SRbije Aleksandar Baucal, direktor Centra za primenjenu psihologiju Duško Babić i predsednik Programskog odbora ovogodišnjeg Sabora Vladimir Hedrih.

Sastanak Komisije za primenu psiholoških instrumenata
NOVI PRAVILNIK NA SABORU

Branislav Strahinić

Sastanak Komisije za primenu psiholoških mernih instrumenata održan je 12. maja 2011. godine u prostorijama Društva psihologa Srbije. Sastanku su prisustvovali predsednica Radmila Korica Tošović i članovi Ivana Leposavić, Nataša Barišić Ciganović i Branislav Strahinić. Sastanak je organizovan da bi se analizirali predlozi za izmene i dopune Pravilnika o standardima i procedurama upotrebe psiholoških mernih instrumenata.

FORMIRANE KOMISIJE DPS
Branislav Strahinić

Izvršni odbor Društva DPS u skladu sa Statutom imenuje stalne i povremene komisije koje mu pomažu u ostvarivanju programskih ciljeva i zadataka. Komisije broje najmanje tri člana i obrazuju se u cilju razmatranja i proučavanja pojedinih teorijskih i praktičnih pitanja koja su od značaja za članstvo Društva ili pojedine njegove organizacione oblike.

Prikaz knjige
OČIMA PSIHIJATRA

Marko Munjiza

Ovom knjigom profesor Dušan Kecmanović nas uvodi u viđenje savremene psihijatrije i mentalnog zdravlja iz ugla jednog iskusnog psihijatra. On nam pruža mogućnost da se bolje upoznamo sa dometima savremenog određenja duševnog zdravlja pojedinca. Knjiga je sinteza stručnog, naučnog i publicističkog rada autora poslednjih pedeset godina.

Na konferenciji „Dani primenjene psihologije"
DEO PROGRAMA AKREDITOVAN

Petar Mitić

Departman za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i ove godine organizuje naučno-stručni skup „Dani primenjene psihologije". Sedma konferencija pod ovim imenom će biti organizovana 23. i 24. septembra 2011. godine u prostorijama Filozofskog fakulteta u Nišu. Ove godine za predsednicu Programskog odbora izabrana je profesorka Jelisaveta Todorović, a za predsednicu Organizacionog odbora, profesorka Bojana Dimitrijević.

Reagovanja
HEDONISTIČKI POJEDINCI ILI...?

Petar Kostić

Molim Vas, dragi čitaoci „Psiholoških novina", da još jedno, pročitate komentare, izveštaje i reagovanja, pogotovo koleginice Žane Đurić, sa Izborne skupštine DPS u prošlom „martovskom" broju, da na internetu ukucate „hedonika" - pretražite sve linkove i da se raspitate kod kolega koji koriste taj test ličnosti u svojoj praksi kakva su njihova iskustva.

PsihološKi zabavnik
PREPOZNAVANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA

Vladimir Nešić

Psiholozi se u toku svojih studija i kasnije, u profesionalnom radu, sreću sa mnogim imenima značajnih istraživača u različitim oblastima psihologije čija su nas dostignuća, način razmišljanja, originalnost, zadivili. Ponekad se pitamo kako izgledaju ljudi čiji su nam radovi pomogli da bolje razumemo neki segment psihološke problematike...

Kratke priče
VEOMA KRATAK SUSRET

POSLEDNJI ZAGRLJAJ

Miodrag P. Petrović

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 360 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović