Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

etno-kucaPsiholozi podružnice Zapadno-bačkog okruga uz pojačanje kolega iz Novog Sada održali su svoj redovni sastanak. U  prelepom ambijentu seoske biblioteke Bačkog Monoštora, sastanak su organizovale Ljiljana Knežević, psiholog u kazneno popravnom domu Sombor, i Saša Stojšić psiholog u NVO „Ženska alternativa".Prvo okupljanje nakon letnjih ferija proteklo je u euforičnoj i veseloj atmosferi.


Nakon pozdravne reči domaćica, okupljene psihologe pozdravio je i Zoran Miler, zamenik gradonačelnika Sombora, inače iz Bačkog Monoštora, koji je nešto više rekao o samom selu, njegovoj prošlosti, ali i o aktuelnostima i dešavanjima koja se trenutno sprovode u ovom životopisnom mestu. Bački Monoštor je poznat i što se nalazi u predelu Gornjeg podunavlja, o čijim lepotama je i WWF (World Wild Film) snimio izuzetan dokumentarni film  koji smo imali prilike i videti.

Centralni i ujedno i glavni deo sastanka bila je  kreativna radionica na temu neverbalne komunikacije, njegov značaj i primena. Cilj radionice je bio da dve grupe u svom stvaralačkom zanosu bez reči ostvare saradnju, osmisle i realizuju određenu, zajedničku ideju.

Nakon radnog dana usledio je ručak i obilazak mesta , uz stručno vođenje Snežane Periškić, koje je podrazumevalo posete porodicama koje se bave starim zanatima. Ovo prelepo selo uložilo je mnogo energije i truda da očuva svoju autentičnost kulturološkog nasleđa i atraktivno je uklopi u trendove etno-turističke ponude.

Za kraj organizovana je prijatna šetnja Crnom šumom, kao što i naziv dokumentarnog filma kaže „Živeti s prirodom", tako se i ova mala, ali odabrana grupa psihologa stopila sa prirodom.

podruznica-sep2011

Tatjana Janičić

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 279 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović