Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Kampanju „Svi u školu, budućnost za sve" realizovali su 9. septembra 2011. u Beogradu Fond za otvoreno društvo Srbija, CIP-Centar za interaktivnu pedagogiju, Savez učitelja Republike Srbije i Centar za obrazovne politike, u saradnji sa projektom „Pružanje unapređenih usluga na lokalnom nivou-DILS" Ministarstva prosvete i nauke.

Kampanja promoviše društvenu uključenost, koja počinje uključivanjem deteta u obrazovni sistem. Cilj kampanje je da informiše, edukuje, povezuje i podstiče na akciju one koji su odgovorni i zainteresovani za kvalitetno obrazovanje dostupno svakom detetu, bez obzira na lične karakteristike, zdravstveno stanje, nacionalnu pripadnost, porodični status, društveni i materijalni položaj ili mesto stanovanja.

„U okviru kampanje održano je 100 tribina pod nazivom "Obrazovanje za sve" sa oko 12.000 učesnika. Diskutovano je o različitim oblicima podrške vaspitačima i nastavnicima u ostvarivanju kvalitetnog i dostupnog obrazovanja, kao i o ulozi interresornih komisija. Prezentovano je preko 120 primera dobre prakse koji se odnose na prilagođavanje sredine za učenje, nastavnih sadržaja i metoda rada potrebama i mogućnostima dece. Značaj razmene iskustava i uzajamnog učenja nastavnika je ", izjavila je izvršna direktorka CIP-Centra za interaktivnu pedagogiju, Milena Mihajlović, i dodala „Izuzetno nam je drago što je kampanja naišla na odobravanje u javnosti i ovim putem želimo da se zahvalimo medijima na podršci, jer duboko verujemo da će samo zajednički napori društva u celini dovesti do kvalitetnog i dostupnog obrazovanja za svako dete."

Veliki broj medija podržao je promociju inkluzivnog obrazovanja, 96 lokalnih i regionalnih TV stanica, kao i tri televizije sa nacionalnom frekvencijom (RTS, TV Avala i B92); TV Studio B, 73 lokalne i regionalne radio stanice, 85 štampanih medija, elektronska izdanja novina i 60 sajtova. Podeljeni su lifleti i brošure na srpskom jeziku i jeziku tri najveće manjinske zajednice (romski, mađarski, albanski), a brošura i na Brajevom pismu. Sav pisani i video materijal postavlja se na sajtu www.inkluzija.org , i na Facebook, profil „Kampanja inkluzija", koji je okupio je oko 1200 članova/ica. Takođe, materijal će biti dostavljen svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u Srbiji.

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 596 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović