Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

PN broj 347, septembar 2011.


Održani dani primenjene psihologije u Nišu
KVALITETNI RADOVI I EFIKASNI IZLAGAČI

Sedma konferencija „Dani primenjene psihologije" održana je, kao i prethodnih šest, na Filozofskom fakultetu u Nišu 23. i 24. septembra 2011. godine sa temom Psihologija komunikacije. Veliki broj prijavljenih radova bilo je moguće izložiti za tako kratko vreme zahvaljujući pre svega organizatorima i voditeljima, ali i efikasnim izlagačima.

Jubilarni 60. Sabor od 30. maja do 2. juna 2012.
FORMIRAN POČASNI ODBOR

Na 4. sednici Izvršnog odbora DPS-a, koja je održana 6.7.2011. godine, doneta je odluka da se sledeći Sabor psihologa Srbije održi u periodu od 30. maja do 2. juna 2012. godine.
Termin održavanja jubilarnog 60. po redu, najznačajnijeg naučnostručnog skupa psihologa Srbije, unapred je određen da bi Programski odbor imao dovoljno vremena da obavesti potencijalne učesnike iz inostranstva.

Komentar
CPP - KRUŽNI TOK ISPRED AUTO-PUTA

Milan Todorović

Kakogod da kreneš, vratiš se na kružni tok. Ovog puta je dobro što je kružni tok odmah pored ulazne rampe za auto-put.
CPP. Jedan jedini u Srbiji. Stvoren u teška vremena, opstao još u težim. Skroman prostor, lifta nema, iznajmljene prostorije, papir složen u hodniku, stari paket. Moderan veb-sajt, programi edukacije, testovi (stari, novi), knjige, malobrojan ali još uvek vedar tim.


Prikaz knjige

BUKA PSIHOFIZIOLOŠKE POSLEDICE

Pripremili: Zorica Marković i Slavko Milojković

U našoj vrlo oskudnoj izdavačkoj delatnosti posvećenoj zaštiti na radu, sredinom 2011. godine pojavila se knjiga pod nazivom „Buka psihofiziološke posledice" autora dr Dobrivoja Mihailovića, redovnog profesora na Fakultetu organizacionih nauka i profesora dr Slobodana Ristića.

Iz rada Društva psihologa Srbije
FORMIRAN PROGRAMSKI ODBOR 60. SABORA

Poslednja sednica IO DPS-a pred letnju pauzu održana je 6.7.2011. godine u prostorijama DPS-a. Iako se obično ova sednica održava da bi se rezimirali utisci sa prethodno održanog Sabora, dnevni red je sadržao čak 23 tačke.
Na početku sednice je naknadno uručena nagrada „Ljuba Stojić" prethodnom predsedniku DPS-a Prvoslavu Plavšiću koji je bio sprečen da prisustvuje Saboru.

Sastanak Sekcije za profesionalnu orijentaciju
ŽAKLINA ĐURIĆ - PREDSEDNICA SEKCIJE

Sastanak Sekcije za profesionalnu orijentaciju održan je 3. juna 2011. godine u Soko Banji u okviru ovogodišnjeg Sabora psihologa. Sastanku je prisustvovalo 13 članova sekcije. Dnevni red se sastojao od 4 tačke: 1. IZveštaj o radu sekcije, 2. Izbor organa sekcije, 3. Načini prevazilaženja problema u radu sekcije i 4. Razno.

IN MEMORIAM
Neda Subota 30.9.1947-2.5.2011.

Sa žaljenjem obaveštavamo stručnu i naučnu javnost Srbije da je preminula prof. dr spec. med Neda Subota. Rođena je 1947. godine u Zagrebu. Diplomirala je i magistrirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na katedri za psihologiju, a doktorirala na Defektološkom fakultetu u Beogradu.

Sa sajtova
STARENJE I GREŠKE PRILIKOM VOŽNJE

Vesna S. Disić

Na sajtu APA (Američke asocijacije psihologa) 16. maja objavljen je veoma informativan tekst o jednom australijskom istraživanju fenomena grešaka prilikom vožnje. U tekstu se kaže: „Dok su dosadašnja istraživanja ove pojave bila fokusirana na starije ljude koji su imali dijagnostikovanu demenciju, u ocom australijskom istraživanju autori su ispitali vozačke perfomanse zdravih ljudi uzrasta između 70 i 89 godina.

Psihološki zabavnik
PREPOZNAVANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA
Priprema Vladimir Nešić

Za ovaj broj Psiholoških novina izabrane su četiri ličnosti koje su obezbedile svoje mesto u istoriji psihologije iako nisu po osnovnom obrazovanju psiholozi. Psiholozi su ponekad osetljivi kada im se neko meša u struku i nauku, a činjenice govore da je katkad doprinos nepsihologa psihologiji veoma značajan.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 209 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović