Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

KONSTANTNO KRŠENJE OSNOVNIH LJUDSKIH PRAVA

Period ratnih (1999. godine) i posleratnih dešavanja (od 1999. do današnjih dana) obeležen je čitavim nizom kriznih situacija od kojih izdvajamo progon srpskog i drugog nealbanskog stanovništva 17. marta 2004. godine.

Umesto komentara
(NE)OPRAVDANE KRITIKE

Redakcija

U poslednje vreme čule su se neke primedbe i kritike na račun sadržaja novina, kvaliteta štampe i redovnosti izlaženja. Ovo je bio povod da se Redakcija „Psiholoških novina" obrati stručnoj javnosti i da ukaže na neke probleme sa kojima se susreće u pripremanju i štampanju našeg glasila.

Poziv svim stručnjacima za mentalno zdravlje
STRES - SVAKODNEVICA KOSOVA I METOHIJE

Članovi Podružnice psihologa Kosova i Metohije, kao i nastavnici i saradnici Katedre za psihologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici izražavaju zabrinutost zbog aktuelne krize na Kosovu i Metohiji i akutne stresne situacije s kojom se počevši od 25. jula 2011. godine suočavaju stanovnici u ovom delu Republike Srbije.

Peta sednica Izvršnog odbora
PROMENA VIZUELNOG IDENTITETA SABORA?

B. Strahinić

Peta sednica Izvršnog odbora DPS održana je 17.10.2010. godine u prostorijama DPS-a. Sednici su prisustvovali i predsednik DPS Aleksandar Baucal, generalni direktor i izvršni direktor CPP-a Duško Babić i Nataša Barišić-Ciganović. Najveći deo sednice bio je posvećen narednom Saboru psihologa.

Sastanak Podružnice Zapadnobačkog okruga
UPOZNAVANJE SA SENZORNOM SOBOM

M. Oblaković

Sastanak podružnice psihologa Zapadno-bačkog okruga održan je 26.10.2011.u prostorijama ŠOSO „Vuk Karadžić" u Somboru. Učesnici su imali priliku da vide senzornu sobu koja se nalazi u ovoj školi. Predstavljene su im tehnički uređaji kojima je soba opremljena, a  saznali su i nešto više o predviđenoj primeni senzorne sobe, kao i njenim konkretnim prednostima i slabostima u radu sa decom.

Sednica Odbora za etička pitanja
KOMISIJE ZA DAVANJE SAGLASNOSTI ZA ISTRAŽIVANJE

J. Mirić

Na prošloj Izbornoj skupštini DPS, održanoj 19. marta ove godine, izabran je novi Odbor za etička pitanja u sastavu: Jovan Mirić (predsednik), Prvoslav Plavšić, Snežana Stojiljković, Ljiljana Mihić, Sandra Ilić-Đurić, Ivana Peruničić i Nikola Petrović. Novi Odbor je održao svoju prvu sednicu na Vidovdan, 28. juna. Sednici je kao počasni gost prisustvovao i dosadašnji predsednik Milojko Stojanović.

Intervju sa prof. dr Darjom Kobal Grum
SRPSKI STUDENTI NESEBIČNI I DRUŽELJUBIIV

B. Strahinić

Drugog dana Konferencije „Dani primenjene psihologije", koja je organizovana u Nišu 23. i 24. septembra ove godine, plenarno predavanje održala je gošća iz Slovenije, prof. dr Darja Kobal Grum, profesor opšte psihologije Univerziteta u Ljubljani. Iskoristili smo taj povod da porazgovaramo sa njom, kako o temi njenog izlaganja, tako i o psihologiji u Sloveniji.

Intervju sa prof. dr Snežanom Smederevac
ISPITIVANJE BLIZANAČKIH PAROVA

Vesna S. Disić

U ponešto oskudnoj istraživačkoj aktivnosti koju brojne kolege smatraju i rezultatom neadekvatne finansijske pomoći države nauci, redak primer multidisciplinarnog istraživanja je projekat „Prva blizanačka studija" koju zajedno sprovode nastavnici novosadskog Filozofskog i Medicinskog fakulteta, a koji se odvija pod pokroviteljstvom Ministartsva za nauku i obrazovanje Srbije.

IN MEMORIAM
Prof. dr Dragan Krstić (1929-2006)

Pripremio S. Milošević

Povodom petogodišnjice smrti kolege Dragana Krstića, oseća se danas jaka potreba za obnovom sećanja na jednog od najznamenitijih i najobrazovanijih srpskih psihologa i ličnosti visokog moralnog identiteta. Bio je istinoljubiv i slobodoljubiv, a u ophođenju je poznat kao nenametljiv, jednostavan i dostojanstven.

Psihološki zabavnik
PROPOZNAVANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA

Priprema: V. Nešić

Među indirektnim tehnikama za ispitivanje ličnosti projektivni testovi su od svog nastanka privlačili pažnju i radoznalost ne samo kliničkih psihologa već i psihologa drugih profila.
Prema definiciji, projektivne tehnike jesu vrsta testova ličnosti koji na zaobilazan, posredan način dijagnostikuju dubinske osobine ličnosti, standardnom serijom višesmislenih zadataka.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 120 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović