Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Objavljujemo poziv za učešće u Programu celoživotnog učenja za 2012 (http://eacea.ec.europa.eu/llp/) koji je omogućio zemljama Zapadnog Balkana da učestvuju u centralizovanim aktivnostima Programa: mulilateralnim projektima, multilateralnim mrežama i pratećim aktivnostima. Srbija se Programu zvanično pridružila 21. decembra 2011. kada je potpisan Memorandum o razmenjivanju sa Evropskom komisijom. Obrazovne institucije su obaveštene o mogućnosti pridruživanja i u decembru su u saradnji sa Tempus kancelarijom održani infromativni seminari.


Informacija o novim mogućnostima koje Program pruža je zainteresovala mnoge institucije i entuzijazam za učešće je visok.

Obrazovne institucije u Srbiji su stekle dosta pozitivnog iskustva i dobre prakse kroz projekte koji se sprovode u saradnji sa različitim partnerima i donatorima ali i dalje se radi na osnaživanju kako bi mogle da potpuno ravnopravno učestvuju u programima EU. S  obzirom na ovo, molimo Vas da pružite podršku obrazovnim institucijama u nalaženju partnera preko mreže vaših saradnika i ako je potrebno posredujete između institucija sa kojima sarađujete, a koje bi želela da za partnere imaju neku od institucija iz Srbije.

Otvoreni smo za sve predloge i pružićemo punu podršku u nastojanju da se obrazovnim institucijama u Srbiji omogući učešće u što kvalitetnijim projektima u okviru ovogodišnjeg LLP konkursa. Kako se promocija LLP-a odvija u saradnji sa Tempus kancelarijom, molimo vas da institucije zainteresovane za partnerstvo uputite da nam se obrate na e-mail adrese
nevena.vranes@mpn.gov.rs, ili rsllp2012@gmail.com i office@tempus.ac.rs


Srdačan pozdrav,


dr. Tinde Kovač Cerović
Državni sekretar

Republika Srbija
Ministarstvo prosvete i nauke

Nemanjina 22-26, 11000 Beograd
Tel: (+381 11) 3622-193;
E-mail: tkovacs@mpn.gov.rs


Tünde Kovač - Cerović, Ph.D
State Secretary

Republic of Serbia
Ministry of Education and Science

22-26, Nemanjina St., 11000 Belgrade
Phone: (+381 11) 3622 193
E-mail: tkovacs@mpn.gov.rs

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Na mreži

Ko je na mreži: 578 gostiju i nema prijavljenih članova

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović