Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

podruznica-sombor-okt-2012Podružnica psihologa Zapadno-bačkog okruga odražala je sastanak u Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Somboru. Tema susreta bili su novi pravilnici u obrazovno-vaspitnim ustanovama. Razgovaralo se o „Pravilniku o programu svih oblika rada stručnih saradnika“ kao i o „Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika“ koji su obavezujući od ove godine.

 

Novi pravilnik o programu rada psihologa zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama je  zvaničan deo „Pravilnika o programu rada stručnih saradnika“.

Rad psihologa u obrazovno vaspitnim ustanovama je podeljen na devet oblasti sa ciljem unapređivanja obrazovno-vaspitnog rada u ustanovi u skladu sa ciljevima i principima obrazovanja i vaspitanja, primenom teorijskih i praktičnih saznanja psihologije kao nauke. Psiholozi su se posebno osvrnuli na veliki broj obaveza koja im se nameću,a koja prema Pravilniku  nisu u njihovoj nadležnosti.

Novi „Pravilnik o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika“ nudi veliki broj seminara, ali malo je  uskostručnih i za rad psihologa, bitnih seminara. Predlog je da se i sama Podružnica organizuje i za svoje članove omogući pohađanje uskostručnih seminara, predavanja i sl.

Dinamična atmosfera i zanimljiva diskusija doprinela je izglasavanju nekih konkretnih predloga bitnih za rad psihologa u obrazovno-vaspitnim ustanovama.


Tatjana Janičić

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 333 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović