Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

registar-blizanaca

Zadovoljstvo nam je što možemo da Vas obavestimo da je naša studija blizanaca ušla u drugu godinu. Do sada je, u istraživanjima sprovedenim u Novom Sadu, Beogradu i Nišu ispitano blizu 90 parova blizanaca. Naše aktivnosti se nastavljaju: u Registar blizanaca prijavilo se blizu 500 zainteresovanih ispitanika, odnosno blizu 250 parova blizanaca. Ovaj projekat sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i nauke Republike Srbije, a realizuju ga istraživači sa Filozofskog i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

 

Naše aktivnosti zainteresovale su brojne elektronske i štampane medije – o nama su pisali Blic, 24 sata, Večernje novosti, Dnevnik…, a pojavili smo se i u programima RTS-a i RTV Vojvodine.

Dosadašnjem uspehu naših istraživanja u velikoj meri su doprineli svi koji su promovisali našu studiju i uspeli da zainteresuju parove blizanaca za učešće u istraživanjima. Od srca Vam se zahvaljujemo na saradnji, i nadamo se da će se ona nastaviti: molimo Vas da i nadalje obaveštavate blizance koje poznajete o mogućnosti da uzmu udela u našoj studiji. Detaljne informacije o mogućnostima za registraciju mogu se pronaći na našem sajtu http://www.blizanci.rs , kao i na našem Facebook profilu (Registar blizanaca). Vaša pomoć u pogledu promocije studije i informisanja ispitanika predstavlja dragocen doprinos razvoju genetike ponašanja u Srbiji – naš Registar blizanaca, naime, predstavlja neophodan preduslov za sistematsko sprovođenje bihejvioralno – genetičkih studija, kojih do sada kod nas nije bilo.

Srdačno Vas pozdravljamo, još jednom zahvaljujemo na dosadašnjoj pomoći i nadamo se uspešnoj saradnji u budućnosti.


S poštovanjem,

Prof. dr Snežana Smederevac, rukovodilac projekta

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 143 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović