Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Seminar posvećen "Profesionalnom usmeravanju učenika sa posebnim potrebama"  razmatra problematiku inkluzije ove dece u proces obrazovanja za uspešan rad u suženom izboru zanimanja, koji odgovara njihovim potencijalima, poštujući ograničenja koja imaju usled različitih kontraindikacija za obavljanje jednog broja poslova zbog psihofizičkih i zdravstvenih smetnji u njihovom razvoju.


Seminar ima za cilj da pomogne školskim saradnicima, psiholozima i pedagozima, da se što bolje pripreme za ovaj zadatak koji pred njih postavlja već primenjen Zakon o Inkluzivnom obrazovanju dece sa smetnjama u razvoju.

 

Poseban problem je njihovo uključenje u redovno obrazovanje, jer specijalno obrazovanje nije pružalo potrebni nivo socijalizacije ove dece u radni proces i pripremalo ih za samostalan život.

Takođe je u okviru edukativnog cilja ovog seminara istaknuta timska saradnja lekara specijalista medicine rada i psihologa na ovom zadatku gde su uloge različite po metodologiji, ali su zajednički usmerene na savetovanje dece i roditelja da pravilno izaberu svoj profesionalni put i pored ograničenja koje imaju. Iz tog razloga i lekari koji se bave preventivnom medicinom su potencijalni polaznici ovog seminara.

Takođe seminar nudi informacije o primeni instrumenata za merenje psihofizičkih sposobnosti dece sa smetnjama u razvoju i sa zdravstvenog i sa psihološkog aspekta.Polaznici će se takođe upoznati sa metodologijom rada Komisije za upis u Inkluzivno obrazovanje kroz statističke podatke, ali i kroz praktične primere.

Savetovanje roditelja i dece sa smetnjama u razvoju biće simulirano kroz Igranje uloga polaznika seminara.
Sve vreme biće interaktiva komunikacija između predavača - autora i polaznika seminara.


DETALJI:

KATALOŠKI BROJ: 162
Kompetencija: K4
Prioriteti: 3

Autori i zvođači seminara su stručnjaci koji se dugo bave ovom problematikom što dokazuje činjenica da je ovaj seminar akreditovan od strane Ministarstva prosvete za 2012. i 2013. godinu.

Autori i izvođači seminara su dipl. psiholozi Višnja Helajzen i Mirjana Gmizović i prmarijus dr. Dragica Trnavac specijalista medicine rada.

Prijave za učešće na seminaru slati na adresu: nina@dps.org.rs
Cena ovog dvodnevnog seminara je 10 000,00 po učesniku.
Datum održavanja: 14-15.12.2012.

 

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 216 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović