Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

Održana 8. konferencija „DANI PRIMENJENE PSIHOLOGIJE“ U Nišu
PREPOZNATLJIV PSIHOLOŠKI SKUP
Branislav Strahinjic

Osma konferencija „Dani primenjene psihologije„ održana je, kao i predhodnih godina na Filozofskom fakultetu u Nišu, 28. i 29. septembra ove godine , uz učešće 141. autora iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije. Oni su tokom dva dana trajanja Konferencije izlagali svoje radove u okviru 2 simpozijuma, 11 sekcija i 3 radionice, organizovane u 4 grupe paralelnih sesija. Organizatori skupa su bili Departman za psihologiju i Podružnica psihologa Nišavskog okruga.

Profesor Dr Dobrivoje Mihailović dobitnik nagrade „26.jul“
ZASLUŽNI GRAĐANI ARANĐELOVCA

Na proslavi dana opštine Aranđelovac, 26.07.2012. godine našem kolegi profesoru dr Dobrivoju Mihailoviću dodeljena je nagrada „26. Jul“za njegov izuzetan višedecenijski naučno-istraživački, pedagoški i publistički rad.

Komentar
ADHD-POREMEĆAJ ILI REAKCIJA NA ZAHTEV SREDINE
Svetlana Stefanović

Smatra se da neko ima ADHD ukoliko ispoljava probleme sa pažnjom, hiperaktivnošću ili pažnjom i hiperaktivnošću istovremeno. Recimo, ukoliko lako skreće pažnju sa onoga čime se bavi, ne obraća pažnju na detalje, zaboravlja stvari, često menja aktivnosti, teško se fokusira na jednu stvar, izgleda kao da ne sluša kada mu se neko obraća, sanjari tokom dana, lako se zbuni ili sporo pokreće, ne obrađuje informacije istom brzinom kao i ostali, teško prati instrukcije – onda se smatra da on/ona ima problem sa pažnjom.

Sastanak Podružnice psihologa zapadnobačkog okruga
PRENETI UTISCI SA 60. SABORA PSIHOLOGA
Milka Basta

U sredu 4.6.2012. godine održan je prvi neformalni, a treci redovni sastanak podružnice psihologa Zapadnobačkog okruga na kupusinskoj čardi “Pčelica”. Na sastanku je Meira Mrđenov prenela utiske sa godišnje skupštine Društva psihologa Srbije, gde je bila u svojstvu predstavnika podružnice Zapadnobačkog okruga.

Psiholozi u drugim profesijama
ISTRENIRAŠ SE DA BUDEŠ SLOBODAN
Milan Todorovic

Vera Didanović je politički novinar sa iskustvom stečenim u vodećim srpskim medijima. Završila je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu početkom devedesetih i od tada je u svetu medija, politike i komunikacije. Njen novinarski stil odlikuje realan oštar pristup bez dodvoravanja i ulepšavanja, uz istančanu analizu.

Savetovanje za stručne saradnike u Novom Sadu
PRIMENA TEORIJE AFEKTIVNE VEZANOSTI

U organizaciji Odseka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, održaće se 3.11.2012. godine Savetovanje za stručne saradnike predškolskih ustanova i osnovnih škola na temu “Mogućnosti primene teorije afektivne vezanosti u svakodnevnom radu sa porodicom“.

ODRŽANA SEDNICA ODBORA ZA ETIČKA PITANJA
Snežana Stojiljković

Sednica odbora za etička pitanja DPS, održana je 26.6.2012. godine u prostorijama Društva sa sledećim dnevnim redom 1) Izveštaj sa Sabora psihologa 2) Plan aktivnosti u narednom periodu i 3) Razno. Sednici je prisustvovala i Nataša Barišić –Ciganović, s obzirom da je bila član Programskog odbora jubilarnog 60. Sabora psihologa.

In memoriam
Nada Ignjatović Savić (2.4.1947.-19.7.2011.)

“Kako je žirafeći jezik postao maternji jezik”

Neki od nas su imali privilegiju i sreću da “žirafeći” jezik uče kod sjajnog učitelja i najveće “žirafe” Nade Ignjatović –Savić, tokom 90-ih god. Na početku kao kad se uči bilo koji strani jezik bilo nam je teško i mnogo smo se mučili učeći korake i shvatajući filozofiju “žirafe“ ali smo kasnije shvatili da nam pojednostavljuje i olakšava život za razliku od “zmijskog” jezika koji nam život čini komplikovanim.

Priprema Vladimir Nesic
PREPOZNAVLJANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA

Istaknutim ličnostima psihologije u Srbiji u prvim decenijama 20. veka svakako pripada i Branislav Brana Petronijević profesor fiziologije i psihologije na Velikoj školi i na Univerzitetu u Beogradu. Pored njega biće predstavljeni Eduard fon Hartman, Ernst Mah i Franc Brentano ličnosti koje je Brana poznavao, cenio i sa kojima bio u naučnoj komunikaciji.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 166 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović