Saradnja

 logonovi3

  • Serbian Language
  • English (UK)

PN 360, decembar 2012.

Naučni skup na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici
POJEDINAC, PORODICA, DRUŠTVO U TRANZICIJI
J. Minić

U organizaciji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, 21. i 22. decembra održan je mađunarodni multidisciplinarni naučni skup pod nazivom "Pojedinac, porodica, društvo u tranziciji" na kome je prezentovano 78 naučnih radova istraživača iz više zemalja regiona i iz različitih oblasti naučnog interesovanja...

Obeležen jubilej Instituta za psihologiju
PEDESET GODINA USPEŠNOG RADA
V. S. Disić

Na Institutu za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu svečano je obeležen, 12. decembra 2012. godine, veliki jubilej, punih 50 godina uspešnog rada. Institut je osnovan daleke 1961. godine, po odluci Izvršnog veća NR Srbije, a već sledeće, 1962. godine, postao je i pravno lice i počeo sa aktivnim radom.

Komentar
DISKRIMINATIVNA INKLUZIJA
A. Milojević

U poslednjih deset godina učinjene su promene u sistemu obrazovanja bez jasne strategije i može se reći, stihijski. Nekritički su preslikavani modeli obrazovnih sistema iz zapadnih zemalja, ne vodeći računa o specifičnostima naše kulture i prethodnom iskustvu u ovoj složenoj i osetljivoj oblasti.

16. Sednica Izvršnog odbora
NEPROMENJEN IZNOS ČLANARINE I KOTIZACIJE
V. S.Disić

Izvršni odbor održao je 22.12.2012. godine u prostorijama Društva 16. sednicu kojoj su prisustvovali pored gotovo svih članova IO (osim Zorana Slavkovića) i Milan Todorović, član Nadzornog odbora CPP i Duško Babić, direktor CPP. Sednica je počela nešto dužim uvodom, jer se pre samog usvajanja dnevnog reda razgovaralo o predlogu Marine Pavlović da se kao jedina tačka dnevnog reda prihvati tema "Upravljanje IO DPS i posledice".

Sastanak Podružnice Zapadnobačkog okruga
AKTIVNO I RADNO I U ZIMSKIM MESECIMA
J. Radojčić

Podružnica psihologa Zapadnobačkog okruga sastankom od 28.11.2012.g. zaokružuje još jednu aktivnu i radnu 2012. godinu koja je obilovala sadržajnim okupljanjiuma i stručnim razmenama psihologa. Ovoga puta domaćin okupljanja bila je Škola osnovnog i srednjeg obrazovanja sa domom „Vuk Karadžić“ odnosno psihološkinja ove ustanove Jelena Lečić.

Sa sajtova
MUZIKA I KOGNITIVNE SPOSOBNOSTI DECE
V. S. Disić

Tragajući za novim elektronskom časopisima iz oblasti psihologije, pažnju nam je privukao poljski magazin "Advances in cognitive Psychology" (Napredak u kognitivnoj psihologiji) koji od 2005. godine izlazi samo "on-line" i čija uređivačka politika predstavlja primer otvorenosti za sve evropske psihologe.


IN MEMORIAM
PROFESOR DR IVAN ŠTAJNBERGER (25.12.1934-14.11.2012.)
Pripremili S. Čizmić i M. Čabarkapa

U Beogradu je sredinom novembra 2012. godine, u 77. godini života, preminuo profesor dr Ivan Štajnberger. Profesor Štajnberger je ceo svoj radni vek proveo na Odeljenju za psihologiju Filozofksog fakulteta u Beogradu, gde je obavljao sve nastavničke i upravne dužnosti, uključujući i one najviše - bio je redovni profesor na Odeljenju za psihologiju, upravnik Odeljenja i dekan Filozofskog fakulteta u Beogradu.


ČLANARINA SA PRETPLATOM NA PSIHOLOŠKE NOVINE ZA 2013. GODINU

Ukoliko troškove učlanjenja snosi radna organizacija iznos za jednog psihologa je 5000 dinara. Za učlanjenje tri i više psihologa iz iste organizacije DPS daje popust od 20% pa je iznos po članu 4000 dinara. Ukoliko članarinu plaćate sami kao pojedinac iznos je 2500 dinara. Penzioneri, nezaposlenih psiholozi i samohrani roditelji ostvaruju pravo na povlašćeni iznos članarine od 1700 dinara.

Psihološki zabavnik:
PREPOZNAVANJE LICA ISTAKNUTIH PSIHOLOGA (15)
Priprema V. Nešić

Za ovaj broj PN odabrali smo nekoliko istaknutih psihologa čija su dela prevođena na srpski jezik: Robert Vudvort, Dejvid Kreč, Pol Gilford i Čarls Ozgud.

Psiholozi pomažu građanima Srbije u krizi izazvanoj virusom KOVID 19

Na mreži

Ko je na mreži: 384 gostiju i nema prijavljenih članova

Izdvajamo

Programi obuka
za stručno usavršavanje
Detaljnije
Postanite član
obnovite članstvo
Detaljnije
Pred izazovom ste?Želite više!
Imamo rešenje za Vas
Detaljnije

Kontakt podaci

Adresa: Đušina 7/III, 11020 Beograd
Tel: +381 11 3232961, +381 11 3035131
E-maildpscpp@orion.rs

Urednik i administrator sajta: Duško Kljajić
Sekretar DPS: Marija Vukotić Odalović